Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Градској кући представљен приручник за особе са инвалидитетом

rssBookmark and Share

Ниш 18.01.2019. Јужна Србија Инфо

У Градској кући у Нишу одржана је осма седница Савета за рад са особама са инвалидитетом.

У Градској кући представљен приручник за особе са инвалидитетом

На седници је представљен градски приручник намењен особама са инвалидитетом и свим заинтересованим лицима у којима су садржани сви јединствени републички прописи везани за инвалиде ,али и акти које је донео Град Ниш на локалном нивоу и у којем су ближе појашњена права ове категорије становништва .

Како је рекао кординатор Савета за рад са особама са инвалидитетом Јордан Ивановић ова публикација је штампана у хиљаду примерака,али ће ускоро сви заинтересовани моћи да је пронађу и у електронској форми на официјалном сајту Града Ниша.

Члан овог савета Драгана Родић покренула је иницијативу за доделу награде која ће носити име „Светлост“ и која се додељивати заслужним појединцима из друштвеног живота града,а који су својим деловањем помогли да се  побољша положај инвалида.

Према њеним речима  очекује се да прва оваква награда буде додељена за десетак дана .Награда ће се састојати од статуе која ће симболизовати светлост и идеја је да постане традиционална и да се сваке године додељује заслужним појединцима који су помогли да се унапреди положај особа са инвалидитетом.


#   Ниш   Особе са инвалидитетом   Драгана Родић   Драгана Родић удружење   приручник   особа са инвалидитетом   Јордан Ивановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима