Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Gradskoj kući predstavljen priručnik za osobe sa invaliditetom

rssBookmark and Share

Niš 18.01.2019. Južna Srbija Info

U Gradskoj kući u Nišu održana je osma sednica Saveta za rad sa osobama sa invaliditetom.

U Gradskoj kući predstavljen priručnik za osobe sa invaliditetom

Na sednici je predstavljen gradski priručnik namenjen osobama sa invaliditetom i svim zainteresovanim licima u kojima su sadržani svi jedinstveni republički propisi vezani za invalide ,ali i akti koje je doneo Grad Niš na lokalnom nivou i u kojem su bliže pojašnjena prava ove kategorije stanovništva .

Kako je rekao kordinator Saveta za rad sa osobama sa invaliditetom Jordan Ivanović ova publikacija je štampana u hiljadu primeraka,ali će uskoro svi zainteresovani moći da je pronađu i u elektronskoj formi na oficijalnom sajtu Grada Niša.

Član ovog saveta Dragana Rodić pokrenula je inicijativu za dodelu nagrade koja će nositi ime „Svetlost“ i koja se dodeljivati zaslužnim pojedincima iz društvenog života grada,a koji su svojim delovanjem pomogli da se  poboljša položaj invalida.

Prema njenim rečima  očekuje se da prva ovakva nagrada bude dodeljena za desetak dana .Nagrada će se sastojati od statue koja će simbolizovati svetlost i ideja je da postane tradicionalna i da se svake godine dodeljuje zaslužnim pojedincima koji su pomogli da se unapredi položaj osoba sa invaliditetom.


#   Niš   Osobe sa invaliditetom   Dragana Rodić   Dragana Rodić udruženje   priručnik   osoba sa invaliditetom   Jordan Ivanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima