Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Нишу служен Молебан Пресветој Богородици за спас и благослов народа Божијег и очување породичних вредности

rssBookmark and Share

Ниш 14.08.2022. З.С. Јужна Србија Инфо

У Нишу је вечерас Његово Преосвештенство Епископ нишки Г.Г. Арсеније уз саслужење свештенства Саборног храма и чланова хора НЦПД "Бранко", служио Молебни канон Пресветој Богородици за спас и благослов народа Божијег и очување породничких вредности.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Молебни канон Пресветој Богородици за спас и благослов народа Божијег се чита у време поста Госпојинског, као покајничка молитва за спас и благослов народа.

"Ми, православни хрићани сабрали смо се  у овом храму вечерас, не да држимо политичке говоре и протесте, јер ми политичари нисмо. Ја нисам политичар, ја сам Епископ и говорим језиком Јеванђеља. Нисамо се сабрали ни на кога да бацамо камење, не да говоримо језиком насиља, већ да искажемо молитвом и постом наше неслагање са оним што се противи стваралачком процесу Божијем, са оним што се противи природи, против греха. Против природног пута, против содомије, против истополне заједнице, јер не могу да кажем брака, која не рађа живот, већ рађа грех. Кажемо да, браку, да рађању деце јер то је воља Божија и понављам нисмо се сабрали да говоримо језиком мржње. У сваком човеку је икона Божија, без обзира на то колико је велики грех починио, и колико то звучи парадоксално, молићемо се и за оне грешне", говорио је у својој беседи владика Арсеније.

У Нишком Саборном храму окупио се вечерас верни народ да кроз молитву, на сам почетак Госпијинског поста, на миран начин покаже своје неслагање са одржавањем такозване "Параде поноса".

Молебан и скуп народа у порти Саборне цркве протеко је у најбољем реду, без инцидената.


#   Ниш   Богородица   Саборна црква   Парада поноса   Црквено играчко-певачки ансамбл Бранко   Хор Бранко   Владика Арсеније   Молебан
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима