Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Nišu služen Moleban Presvetoj Bogorodici za spas i blagoslov naroda Božijeg i očuvanje porodičnih vrednosti

rssBookmark and Share

Niš 14.08.2022. Z.S. Južna Srbija Info

U Nišu je večeras Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški G.G. Arsenije uz sasluženje sveštenstva Sabornog hrama i članova hora NCPD "Branko", služio Molebni kanon Presvetoj Bogorodici za spas i blagoslov naroda Božijeg i očuvanje porodničkih vrednosti.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Molebni kanon Presvetoj Bogorodici za spas i blagoslov naroda Božijeg se čita u vreme posta Gospojinskog, kao pokajnička molitva za spas i blagoslov naroda.

"Mi, pravoslavni hrićani sabrali smo se  u ovom hramu večeras, ne da držimo političke govore i proteste, jer mi političari nismo. Ja nisam političar, ja sam Episkop i govorim jezikom Jevanđelja. Nisamo se sabrali ni na koga da bacamo kamenje, ne da govorimo jezikom nasilja, već da iskažemo molitvom i postom naše neslaganje sa onim što se protivi stvaralačkom procesu Božijem, sa onim što se protivi prirodi, protiv greha. Protiv prirodnog puta, protiv sodomije, protiv istopolne zajednice, jer ne mogu da kažem braka, koja ne rađa život, već rađa greh. Kažemo da, braku, da rađanju dece jer to je volja Božija i ponavljam nismo se sabrali da govorimo jezikom mržnje. U svakom čoveku je ikona Božija, bez obzira na to koliko je veliki greh počinio, i koliko to zvuči paradoksalno, molićemo se i za one grešne", govorio je u svojoj besedi vladika Arsenije.

U Niškom Sabornom hramu okupio se večeras verni narod da kroz molitvu, na sam početak Gospijinskog posta, na miran način pokaže svoje neslaganje sa održavanjem takozvane "Parade ponosa".

Moleban i skup naroda u porti Saborne crkve proteko je u najboljem redu, bez incidenata.

Komentara: 0


#   Niš   Bogorodica   Saborna crkva   Parada ponosa   Crkveno igračko-pevački ansambl Branko   Hor Branko   Vladika Arsenije   Moleban
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima