Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшен Марко Ђурић у Косовској Митровици

rssBookmark and Share

Косовска Митровица 26.03.2018. Н1, Бета, КОСЕВ, Јужна Србија Инфо

Припадници специјалне јединице Косовске полиције ухапсили су Марка Ђурића око 17 часова, јавља новинар КОСЕВ-а (kossev.info) са терена.

kossev.info
kossev.info

Припадници специјалних јединица РОСУ упали су у салу у којој је одржавао скуп и уз коришћење шок бомби, привеле Ђурића, јавља Инсајдер.

Информацију о хапшењу Ђурића за Инсајдер је потврдио и председник Српске листе Горан Ракић.

РТС јавља да су окупљени испред Митровачког двора отерани сузавцем, док КоССев наводи да је косовска полиција бацила сузвац испред сале и у самој сали.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић и генерални секретар председника Србије Никола Селаковић стигли су данас у Косовску Митровицу, упрос забрани уласка у покрајину.

Они су се у згради Митровачког двора прикључили учесницима округлог стола који се у оквиру унутрашњег дијалога о Косову и Метохији данас одржава у Косовској Митровици. 

Округли сто политичких представника косовских Срба у оквиру унутрашњег дијалога о Косову и Метохији требало је да почне данас у 12.44 сати, међутим почео је с нешто више од четири сата закашњења, након доласка Ђурића и Селаковића у Косовску Митровицу. 

Раније данас представници приштиских институција саопштили су да Ђурићу и Селаковићу није дозвољен улазак на Косово и да ће, ако то покушају, бити ухапшени.

Министар Владан Вукосављевић тврди да је и њему забрањен улазак, што косовска полиција негира.

Портпаролка високе представнице Европске уније за спољну политику и безбедност, Маја Коцијанчич је, поводом дешавања на Косову, подсетила стране да се морају придржавати споразума о посетама званичника који већ постоји.


#   полиција   хапшење   Горан Ракић   Косово и Метохија   Косовска Митровица   Никола Селаковић   округли сто   Марко Ђурић   Владан Вукосављевић
@selakovicnikola @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима