Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uhapšen Marko Đurić u Kosovskoj Mitrovici

rssBookmark and Share

Kosovska Mitrovica 26.03.2018. N1, Beta, KOSEV, Južna Srbija Info

Pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije uhapsili su Marka Đurića oko 17 časova, javlja novinar KOSEV-a (kossev.info) sa terena.

kossev.info
kossev.info

Pripadnici specijalnih jedinica ROSU upali su u salu u kojoj je održavao skup i uz korišćenje šok bombi, privele Đurića, javlja Insajder.

Informaciju o hapšenju Đurića za Insajder je potvrdio i predsednik Srpske liste Goran Rakić.

RTS javlja da su okupljeni ispred Mitrovačkog dvora oterani suzavcem, dok KoSSev navodi da je kosovska policija bacila suzvac ispred sale i u samoj sali.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković stigli su danas u Kosovsku Mitrovicu, upros zabrani ulaska u pokrajinu.

Oni su se u zgradi Mitrovačkog dvora priključili učesnicima okruglog stola koji se u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji danas održava u Kosovskoj Mitrovici. 

Okrugli sto političkih predstavnika kosovskih Srba u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji trebalo je da počne danas u 12.44 sati, međutim počeo je s nešto više od četiri sata zakašnjenja, nakon dolaska Đurića i Selakovića u Kosovsku Mitrovicu. 

Ranije danas predstavnici prištiskih institucija saopštili su da Đuriću i Selakoviću nije dozvoljen ulazak na Kosovo i da će, ako to pokušaju, biti uhapšeni.

Ministar Vladan Vukosavljević tvrdi da je i njemu zabranjen ulazak, što kosovska policija negira.

Portparolka visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost, Maja Kocijančič je, povodom dešavanja na Kosovu, podsetila strane da se moraju pridržavati sporazuma o posetama zvaničnika koji već postoji.


#   policija   hapšenje   Goran Rakić   Kosovo i Metohija   Kosovska Mitrovica   Nikola Selaković   okrugli sto   Marko Đurić   Vladan Vukosavljević
@selakovicnikola @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima