Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ускоро нови изглед парка на Тргу краља Александра

rssBookmark and Share

Ниш 08.08.2022. Јужна Србија Инфо

Парк на Тргу краља Александра биће уређиван фазно. Најпре ће, бити замењено дотрајало осветљење, а онда промењени, постојећи и додати нови стубови, како би парк био добро осветљен речено је приликом обиласка градоначелнице Драгане Сотировски.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Са ЈКП „Медијана“ се планира шта ће даљебити урађено. У наредном периоду биће засађена трава и недостајуће зеленило. Биће промењен клупе и дотрајале ђубријере па ће парк добити један сасвим нови изглед на понос суграђана који живе у околини али и свих Нишлија. Биће то еколошка оаза за одмор и релаксацију.

Градоначелница је истакла да нажалост има и вандализма па је одлучено да сваки већи парк има свог чувара. Они ће физички бити присутни 24 сата и на тај начин штитити нашу имовину.

Постављање новог и замену дотрајалог осветљења у парку на Тргу Краља Александра, нишко Предузеће за професионалну рехабилитацију и запошљавање оосба са инвалидитетом „Елмонт“ у коме раде наши суграђани са посебним потребама.

Простор данашњег трга је био место окупљања становника Ниша још од 18. века, а око њега су се налазили дућани. Касније је на овом простору формирана пијаца која је измештена између два светска рата како би простор постао модеран градски трг.


#   Ниш   Драгана Сотировски   реконструкција   Трг краља Александра
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима