Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Врању захвалница Европског ПРОГРЕС-а

rssBookmark and Share

Врање 25.02.2018. Јужна Србија Инфо

Градоначелнику Врања др Слободану Миленковићу данас је у Београду, на представљању постигнутих резултата развојног програма Европски ПРОГРЕС, уручена захвалница за преданост и сарадњу.

Врању захвалница Европског ПРОГРЕС-а

Догађају, који је организован у Сава центру, присуствовали су и председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, шеф делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици, амбасадор Швајцарске Филип Ге, као и менаџер Европског ПРОГРЕС-а, Грем Тиндал.

Током свог обраћања, градоначелник Врања презентовао је развојну визију града са капиталнима пројектима који су препознати од стране Европског ПРОГРЕС-а, како у области економске тако и у области друштвене инфраструктуре.

„Даље инфраструктурно унапређење Слободне зоне директно утиче на привлачење инвеститора, што води до отварања нових радних места и интензивнијег економског развоја. Са друге стране, завршетак Хируршког блока створиће услове за квалитетнију и ефикаснију здравствену заштиту становника Врања и региона“, рекао је градоначелник Миленковић, истичући да је сарадња са Европским ПРОГРЕСОМ довела до реализације 19 општинских и 14 међуопштинских пројеката укупне вредности 753.286 евра.

„Додатна вредност пројеката који се реализују са Европским ПРОГРЕСОМ огледају се у сталној надоградњи капацитета локалне самоуправе и примени принципа доброг управљања”, рекао је градоначелник Миленковић.

Европски ПРОГРЕС је развојни програм који са 24,6 милиона евра финансирају Европска унија и Владе Швајцарске и Републике Србије, а реализује Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у 34 локалне самоуправе југоисточне и југозападне Србије.


#   Врање   Ана Брнабић   седница Владе   локална самоуправа   Јадранка Јоксимовић   Слободан Миленковић   Европски Прогрес   Филип Ге   Сем Фабрици
@anabrnabic @FabriziSem @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима