Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vranju zahvalnica Evropskog PROGRES-a

rssBookmark and Share

Vranje 25.02.2018. Južna Srbija Info

Gradonačelniku Vranja dr Slobodanu Milenkoviću danas je u Beogradu, na predstavljanju postignutih rezultata razvojnog programa Evropski PROGRES, uručena zahvalnica za predanost i saradnju.

Vranju zahvalnica Evropskog PROGRES-a

Događaju, koji je organizovan u Sava centru, prisustvovali su i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, ambasador Švajcarske Filip Ge, kao i menadžer Evropskog PROGRES-a, Grem Tindal.

Tokom svog obraćanja, gradonačelnik Vranja prezentovao je razvojnu viziju grada sa kapitalnima projektima koji su prepoznati od strane Evropskog PROGRES-a, kako u oblasti ekonomske tako i u oblasti društvene infrastrukture.

„Dalje infrastrukturno unapređenje Slobodne zone direktno utiče na privlačenje investitora, što vodi do otvaranja novih radnih mesta i intenzivnijeg ekonomskog razvoja. Sa druge strane, završetak Hirurškog bloka stvoriće uslove za kvalitetniju i efikasniju zdravstvenu zaštitu stanovnika Vranja i regiona“, rekao je gradonačelnik Milenković, ističući da je saradnja sa Evropskim PROGRESOM dovela do realizacije 19 opštinskih i 14 međuopštinskih projekata ukupne vrednosti 753.286 evra.

„Dodatna vrednost projekata koji se realizuju sa Evropskim PROGRESOM ogledaju se u stalnoj nadogradnji kapaciteta lokalne samouprave i primeni principa dobrog upravljanja”, rekao je gradonačelnik Milenković.

Evropski PROGRES je razvojni program koji sa 24,6 miliona evra finansiraju Evropska unija i Vlade Švajcarske i Republike Srbije, a realizuje Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u 34 lokalne samouprave jugoistočne i jugozapadne Srbije.


#   Vranje   Ana Brnabić   sednica Vlade   lokalna samouprava   Jadranka Joksimović   Slobodan Milenković   Evropski Progres   Filip Ge   Sem Fabrici
@anabrnabic @FabriziSem @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima