Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић и Орбан обишли нову деоницу на Коридору 10 код Просека

rssBookmark and Share

Ниш 21.11.2016. Јужна Србија Инфо

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић и председник Владе Мађарске Виктор Орбан обишли су јутрос нову деоницу Просек–Банцарево, дугу 9,4 километара, на источном краку Коридора 10.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Премијер Вучић је том приликом Орбана детаљно упознао са радовима на целом Коридору 10, а посебно источном краку који води од Ниша ка бугарској граници.

Орбан је честитао премијеру Србије на свему што је до сада урађено и на ономе што је видео, посебно похваливши квалитет и брзину радова.

Такође, премијер Мађарске се интересовао за појединости у реализацији градње Коридора 10 кроз Србију.

Вучић је нагласио да ће са завршетком Коридора 10 кроз нашу земљу бити значајно скраћено време путовање на правцу од Будимпеште преко Београда и даље ка Бугарској, као и Македонији и Грчкој.

Фото: Танјуг

Не само што ћемо брже путовати, већ ћемо имати и много безбедније путеве, а значајно ће бити повећан и промет возила, нагласио је он.

Према његовим речима, источни крак Коридора 10 један је од најтежих деоница због брдско-планинског предела.

Вучић је упознао Орбана и са актуелним радовима на Коридору 11, који је важан за повезивање Србије са Црном Гором, али и планираном изградњом аутопута Ниш–Приштина, додавши да тиме Ниш постаје регионални центар и значајна раскрсница путева.


#   Ниш   Александар Вучић   Влада Републике Србије   коридор 10   Просек село   Виктор Орбан
@avucic @Vlada_SR @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима