Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић првог дана у Нишу: У наредном периоду више улагања у југ Србије!

rssBookmark and Share

Ниш 13.10.2016. З.Стојнић, Јужна Србија Инфо

Први дан боравка Владе Србије у Нишу, протекао је у радној атмосфери на састанку премијера Александара Вучића и само трећином министара у Официрском дому са начелницима пет округа, Нишавског, Топличког, Јабланичког, Пчињског и Пиротског.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Иако су Нишлије очекивале пун састав Владе Републике Србије, то се није десило. Само неколицина министара је данас, првог радног дана боравило у Нишу и то: министар привреде Горан Кнежевић, министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић, затим министарка правде Нела Кубуровић, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, и министар без портфеља Милан Кркобабић.

Као и до сада, премијер Александар Вучић је у току састанка држао атмосферу у свом познатом маниру, неуморно излажући план обнове и улагања пре свега у југ Србије.

  Вучић је данас најавио да ће у току борвака владе у Нишу бити потписан уговор са фабриком каблова за аутомобиле "Леони" који ће запослити нових 2.200 радника.

Није изостала ни похвала брзине изградње ауто -пута на Коридору 10, коју је премијер поредио са Титовим временом, наглашавајући да је брзина изградње превазишла и то време.

   На питање, како је задовољан са смештајем у Нишу, премијер је одговорио да му ширина коју касарана пружа, омогућава да се слободно креће и размишља у раним јутрањим часовима!.

Фото: Јужна Србија

Сутра у 10 сати, такође у Официрском дому, почиње Пословни форум Србија–Албанија, на коме ће учествовати више од 200 компанија из обе земље.

Коментара: 0


#   Ниш   Александар Вучић   Зорана Михајловић   Александар Вулин   Влада Републике Србије   Ана Брнабић   официрски дом   Милан Кркобабић
@avucic @VulinAleksandar @Vlada_SR @anabrnabic @


 


[ Додај коментар ]