Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић: Завршетак Коридора 10 наредне године

rssBookmark and Share

Владичин Хан 16.10.2016.

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић поручио је данас да ће наредне године бити завршен комплетан Коридор 10, при чему ће држава урадити све да се заврше деонице овог аутопута према Македонији, Грчкој и Бугарској.

Вучић: Завршетак Коридора 10 наредне године

Вучић је приликом обиласка радова на изградњи деонице Царичина Долина – Владичин Хан на јужном краку Коридора 10 истакао да је једино проблематична деоница Левосоје – Српска кућа.

Он је најавио да ће 31. октобра или 1. новембра отворити и деоницу на путу Љиг–Прељина на Коридору 11.

Према његовим речима, на Коридору 11 биће завршена деоница Лајковац–Љиг, потом Обреновац–Уб, док се ускоро очекује и потписивање уговора за финансирање радова на деоници Обреновац–Сурчин.

Премијер је оценио да је на изузетан начин обављен посао на најтежем делу терена на Коридору 10, указујући да је реч управо о деоници Царичина Долина– Владичин Хан.

Реч је, како је прецизирао, о најкомпликованијој и најтежој деоници у дужини од 6,7 километара, затим 1.800 метара тунела "Манојле", као и свих 12 планираних тунела.

Вучић је указао на то да је само за тај део Коридора и тунел "Манојле" држава издвојила 81 милион евра, што износи у просеку десет милиона евра по километру аутопута. 

На том делу пута, како је пренео, урађене су и најлепше косине, иако је реч о најтежем терену, а тај посао су добро обавили ЈП "Коридори" и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Председник Владе је напоменуо да је остало да Кинези ураде и преостали 13 тунел, тако да ће за мање од годину дана пут бити отворен за саобраћај.

Ово ће за цео крај много значити јер ће омогућити отвараћање нових фабрика и погона, али и за туризам, будући да ће приближи туристима Власинско језеро, Врањску Бању, Бујановачку Бању и многа друга места на југу Србије, оценио је Вучић.

То је велика и важна ствар, истакао је он и честитао радницима на изузетно обављеном послу.

Посебну захвалност премијер је исказао компанији из Републике Српске, која је, како је навео, радила у тешким условима без икаквих проблема.


#   Владичин Хан   Власинско језеро   Александар Вучић   ауто-пут   Зорана Михајловић   коридор 10   Министарство грађевинарства   Царичина Долина
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима