Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Завршетак секундарне канализационе мреже у Поповцу - прво приључења на већ постојећу мрежу

rssBookmark and Share

Ниш 09.02.2022. Јужна Србија Инфо

Радови на завршетку изградње секундарне канализационе мреже у Поповцу почеће наредне седмице, договор је градоначелнице Ниша Драгане Сотировски и мештана у оквиру наставка градског каравана и разговора са грађанима на терену.

Завршетак секундарне канализационе мреже у Поповцу - прво приључења на већ постојећу мрежу

Градоначелница Ниша посетила је Поповац са председником градске општине Црвени крст Мирославом Милутиновићем и сарадницима како би непосредно од грађана чули њихове предлоге шта треба најпре радити ове године.

Поповац је велико село у градској општини Црвени крст са око 4.500 становника и 250-торо деце. Директор ЈКП „Наисус“ Горан Милосављевић потврдио је да ће машине већ првог дана наредне седмице бити у Поповцу.

Најпре ћемо прикључити домаћинства на већ изграђену секундарну канализациону мрежу, а онда ћемо наставити изградњу и недостајуће, рекла је Драгана Сотировски.

Очекујемо да за време радова од стране Европске уније буде одређен носилац изградње постројења за пречишћавање отпадних вода и изградњу Медошевачког колектора на који ће бити прикључена сва села дуж трасе и која ће секундарну мрежу добијати етапно, навела је она.

Милутиновић је истакао да су сви дефинисани приоритети изградње у 2021. години завршени и изразио уверење да ће то тако бити и ове године.

Прошле године ревитализовали смо 20 улица, а у овој години кандидовали смо још 30 улица, одређујемо приоритете у непосредном разговору са грађанима, навео је Милутиновић.

Поповчани су у разговору предочили градоначелници и њеним сарадницима шта је још неопходно урадити у селу са близу 1.000 домаћинстава.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Поповац   канализација   Наиссус ЈКП   Горан Милосављевић
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима