Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Završetak sekundarne kanalizacione mreže u Popovcu - prvo priljučenja na već postojeću mrežu

rssBookmark and Share

Niš 09.02.2022. Južna Srbija Info

Radovi na završetku izgradnje sekundarne kanalizacione mreže u Popovcu počeće naredne sedmice, dogovor je gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i meštana u okviru nastavka gradskog karavana i razgovora sa građanima na terenu.

Završetak sekundarne kanalizacione mreže u Popovcu - prvo priljučenja na već postojeću mrežu

Gradonačelnica Niša posetila je Popovac sa predsednikom gradske opštine Crveni krst Miroslavom Milutinovićem i saradnicima kako bi neposredno od građana čuli njihove predloge šta treba najpre raditi ove godine.

Popovac je veliko selo u gradskoj opštini Crveni krst sa oko 4.500 stanovnika i 250-toro dece. Direktor JKP „Naisus“ Goran Milosavljević potvrdio je da će mašine već prvog dana naredne sedmice biti u Popovcu.

Najpre ćemo priključiti domaćinstva na već izgrađenu sekundarnu kanalizacionu mrežu, a onda ćemo nastaviti izgradnju i nedostajuće, rekla je Dragana Sotirovski.

Očekujemo da za vreme radova od strane Evropske unije bude određen nosilac izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i izgradnju Medoševačkog kolektora na koji će biti priključena sva sela duž trase i koja će sekundarnu mrežu dobijati etapno, navela je ona.

Milutinović je istakao da su svi definisani prioriteti izgradnje u 2021. godini završeni i izrazio uverenje da će to tako biti i ove godine.

Prošle godine revitalizovali smo 20 ulica, a u ovoj godini kandidovali smo još 30 ulica, određujemo prioritete u neposrednom razgovoru sa građanima, naveo je Milutinović.

Popovčani su u razgovoru predočili gradonačelnici i njenim saradnicima šta je još neophodno uraditi u selu sa blizu 1.000 domaćinstava.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Popovac   kanalizacija   Naissus JKP   Goran Milosavljević
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima