Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пиротски Деда Мраз Станко, већ четрдесет година увесељава малишане

rssBookmark and Share

Пирот 17.12.2016 А.Ћирић, Пиротске вести, Јужна Србија Инфо

Станко Јовановић, познат генерацијама Пироћанаца и као Станко – Деда Мраз, већ четири деценије пиротске малишане увесељава и разгаљује уочи новогодишњих празника.

Фото: А.Ћ. Пиротске вести
Фото: А.Ћ. Пиротске вести

Сада већ седамдесетогодишњи пиротски Деда Мраз за Пиротске вести каже да је као мали, био седмо дете у породици, сироче, да је сањао да за Нову годину добије поклоне, и да га је то касније мотивисало да, када већ он сам није могао да ужива као дете у чарима новогодишњих празника, то приушти генерацијама пиротских малишана.

-Ја сам био седмо дете у породици, сироче. Живели смо у немаштини и једва састављали крај са крајем. Сањао сам као мали да пред сваку Нову годину добијам са браћом и сестрама поклоне, али наши родитељи то нису могли да нам приуште. Због тога сам пре четири деценије почео да увесељавам малишане у Пироту јер знам како је тешко живети у немаштини, а сваки осмех на лицу детета мене испуњава чини пресрећним-каже најпознатији пиротски Деда Мраз.

Једноставно, додаје, желео сам да пружим бар мало задовољства, осмеха и среће, коју ја у детињству нисам имао, малишанима овде у Пироту.

Како каже, дешава се да има фотографије са три генерације једне породице.

-Неретко се дешава да бака донесе слике са мном на којима сам са њеном децом, а сада и са унуцима- наводи пиротски Деда Мраз.

Коментара: 0


#   Пирот   Нова година  малишани  Деда Мраз  Станко Јовановић
@
[ Додај коментар ]