Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нове цене горива – литар дизела јефтинији за два, бензина за четири динара

Bookmark and Share

12.08.2022. РТС, Јужна Србија Инфо

Максимална цена евродизела на пумпама ограничена је на 207 динара по литру, а европремијум БМБ бензина на 180 динара по литру, саопштило је Министарство трговине. Те цене важиће до 19. августа.

Нове цене горива – литар дизела јефтинији за два, бензина за четири динара

У складу са чланом 3 став 4 Уредбе о ограничењу висине цена деривата нафте ("Сл. гласник РС", бр. 84/22), утврђује се највиша малопродајна цена деривата нафте за период од 15 часова 12. августа 2022. године до 15 часова 19. августа 2022. године, и то за евродизел, у износу 207,00 динара за један литар и европремијум БМБ у износу 180,00 динара за један литар, саопштило је Министарство трговине.

"Такође, у складу са чланом 3 став 5 наведене уредбе, обавештавају се привредни субјекти који обављају делатност трговине моторним и другим горивима на станицама за снабдевање превозних средстава да су дужни да утврђене малопродајне цене деривата нафте примене одмах по објављивању на званичној интернет страници Министарства трговине, туризма и телекомуникација", наводи се у саопштењу.

У протеклих недељу дана за литар евродизела требало је издвојити 209 динара, а за литар европремијум БМБ 95 горива 184 динара за литар.


#   гориво   Влада Републике Србије   бензин   цене   Министарство трговине   дизел
@Vlada_SR @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима