Јужна Србија Инфо
Оглас је истекао или не постоји

Вести југа Србије, политика, туризам, спорт, забава | Јужна Србија Инфо

...

Врањска библиотека „Бора Станковић“ прославља 145. рођендан"Биг Бенд" РТС, Нишки симфонијски оркестар на Летњој позорници поводом Светског дана музикеПотрага за Миланом Ђорђевићем, фармацеутом из Ниша, улази у осми данДанас је први дан мале матуре: Ученици полажу тест из матерњег језикаВременска прогноза: Сунчано и веома топлоНове сезонске линије са аеродрома "Константин Велики" у Нишу, Крф, Атина, Тиват..Завршни испит полаже 67.430 осмака у Србији


Претежно сунчано и веома топло. Ветар слаб, променљив.
Потрага за Миланом Ђорђевићем, фармацеутом из Ниша, улази у осми дан без икаквих нових информација о његовој судбини. Милан је нестао након што се није вратио кући с посла и није се јављао на мобилни телефон.
Ученици осмог разреда основних школа у Србији данас су започели своју малу матуру полагањем теста из српског, односно матерњег језика. Завршни испит је почео у 9 часова и трајаће до 11 сати, а одржава се истовремено у целој земљи. У случају кашњења у почетку испита, време израде теста се продужава, тако да ученици имају укупно 120 минута за рад.
Општинска изборна комисија (ОИК) објавила је привремене резултате избора за Скупштину општине Медијана, који показују значајне промене у политичком пејзажу ове градске општине. Данашњим поновљеним гласањем, опозиционе партије су повећале своју предност, што је резултирало новом расподелом мандата.
Аеродром "Константин Велики" у Нишу бележи значајан пораст у броју сезонских летова овог лета, чиме додатно унапређује своју понуду и повезаност са популарним туристичким дестинацијама.
Имате пољопривредно газдинство, које желите да унапредите, а не знате како? Дођите на информативну сесију о ИПАРД средствима у уторак, 26. марта у 13 часова у ЕУ инфо кутку Ниш (Вожда карађорђа 5) на којој можете питати све што вас занима.
Посетите мермерно шеталиште преко пута цркве Св. Преображења Господњег од 30. априла до 6. маја 2024. године и уживајте у прелепим бојама и мирисима цвећа. Ова традиционална манифестација, која се одржава од 2008. године, организује се под покровитељством Туристичке организације Сокобања и сваке године бележи велику посећеност.
Вечерас мушка репрезентација Србије у најважнијој споредној ствари на свету почиње такмичење на Европском првенству. Ни мање ни више него против државе за коју кажу да је колевка фудбала. "Горди Албион" против српског ината, "Три лава" против три спојена прста. Да ли ће победити .....британски...или славна немањићка историја?
Библиотека „Бора Станковић“ током среде и четвртка, 19. и 20. јуна, организује културни програм поводом 145. рођендана. Програм почиње у среду, од 13 часова Централном манифестацијом, и наставља се свечаним отварањем реконструисане сале за културне програме.
Овог викенда, Дом здравља Ниш организује акцију превентивних прегледа како би се становништву омогућио лак и брз приступ здравственој заштити. Ова иницијатива има за циљ рано откривање и превенцију болести, чиме се побољшава здравље и квалитет живота грађана.
Од 13. до 16. јуна, Нишка тврђава постаје епицентар забаве и културе као домаћин највећег летњег фестивала у региону, Ниш Wеек-а. Овај четвородневни фестивал слави разноликост укуса, музике и забаве, пружајући богат садржај за све узрасте.
Поводом Светског дана музике, 21. јуна, на Летњој позорници у Нишкој тврђави одржаће се концерт на којем ће наступити Биг Бенд Радио Телевизије Србије и Нишки симфонијски оркестар.
Екипа портала "АМ ПРЕС" и "Јужне Србије Инфо" посетила је нишко Позориште лутака баш када се обележава Светски дан позоришта за младе и децу и уочи Светског дана луткарства. Чини се, боље прилике није могло да буде, потврђује и Милица Радуловић директорка те посебно важне нишке установе културе за децу и "оне мало старије".
Палата правде у Нишу је неоспориво један од најзначајнијих архитектонских бисера у Нишу. Њена богата историја датира још из 1910. године, када је подигнута за потребе Српског начелства. Данас је ова импозантна грађевина дом Основног и Вишег суда, као и Основног и Вишег јавног тужилаштва.Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима