Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бивши радници нишке Пиваре најавили протест испред привредног суда

rssBookmark and Share

Ниш 16.10.2015. НТВ

Бивши радници Нишке пиваре најавили су протест испред Привредног суда у понедељак 19. октобра од 10 сати.

Бивши радници нишке Пиваре најавили протест испред привредног суда

Како кажу, свесни су да ће тиме вршити притисак на судство, али другачије не могу да остваре своја права, јер је Привредни суд стопиравши инвеститора који је купио пивару, онемогућио исплату њихових заосталих зарада, а поједини су остали без посла.

Од када је бугарска фирма „Група капитални пројекти“ купила Нишку пивару августа месеца, Привреди суд у Нишу је два пута изрекао меру забране управљања капиталом, због тужбе другог заинтересованог купца – фирме „Лус инвест“.

Када је први пут била изречена ова мера Апелациони суд у Београду је поништио и вратио случај Привредном суду, на основу тога што је Агенција за стечајне поступке утврдила да је стечајни управник Љубомир Костић поступао по закону. Једна тужба „Лус инвеста“ односила се и на Костића.

Ипак, Привредни суд је и други пут изрекао исту меру па је ремонт у пивари поново стао, 20 људи остало је без посла, а заостале зараде око 160 бивших радника нису исплаћене. Зато су најавили протест испред Привредног суда.

Дуговања Нишке пиваре су, од како је продата, делом исплаћена – пореској управи. Радницима је повезан стаж, али 12 минималних зарада им и даље дугују, што је око 250 000 динара по раднику.

Коментара: 0


#   Ниш   радници   протест   апелациони суд   Бугарска   Нишка пивара   продаја   инвеститори   Привредни суд   стечајни управник   без посла   Љубомир Костић   Капитални пројекти   Група Капитални пројекти
@


 


[ Додај коментар ]