Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Град Ниш након предаје земљишта од стране државе добио зелено светло за уређење простора бивше ЕИ

rssBookmark and Share

Ниш 20.03.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Након интензивних оперативних састанака радне групе за рјешавање проблема компанија унутар некадашњег круга Електронске индустрије, Град Ниш се приближава остваривању дугоочекиваног циља - уређења овог важног индустријског подручја.

Град Ниш након предаје земљишта од стране државе добио зелено светло за уређење простора бивше ЕИ

Према посљедњим информацијама, од 131 објекта у кругу ЕИ Ниш, њих 42 нема одговарајуће дозволе, док је 75 објеката опремљено само употребом. Но, кључни корак ка почетку уређења овог простора је преношење власништва над саобраћајницама на Град Ниш, што је већ одобрено од стране Владе Србије.

Владислав Марјановић, члан радне групе и градски већник за привреду, изноо је оптимистичке прогнозе да би Град већ за месец дана могао започети са процесом уређења, почевши од индустријског парка, па све до саобраћајних и инфраструктурних побољшања.

"Очекујемо да Град Ниш брзо покаже прве резултате у рјешавању ових проблема, који, како се очекује, неће бити ни брзи ни лаки", изјавио је Марјановић.

Трансформација Електронске индустрије у модеран пословни центар има потенцијал да позитивно утиче на развој привреде града, повећање конкурентности и привлачење страних инвестиција. Планирано је да се проблеми попут водоснабдијевања и канализације ријеше у наредних шест до девет мјесеци, уз истовремено рјешавање питања снабдијевања струјом.

У предузећима која послују унутар Електронске индустрије Ниш ради преко 5.000 радника, а министар трговине Томислав Момировић истиче да је циљ трансформисати ову зону у модерни бизнис центар, чиме би се значајно унаприједила економска ситуација града.

Радна група за унапређење пословања Електронске индустрије Ниш – у стечају, коју је формирала Влада Србије, наставља с анализом и предлагањем мјера за даљњи напредак овог индустријског подручја.


#   Ниш   КЛЕР   ЕИ Ниш   радна група   Електронска индустрија
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима