Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ноћ музеја: “Ниш - град електронике кроз време"

rssBookmark and Share

Ниш 18.05.2019. Јужна Србија Инфо

Овогодишња Ноћ музеја биће одржана вечерас широм земље, а посетиоци ће у периоду од 16 до 24 сата моћи да уживају у бројним садржајима који се на оригиналне, занимљиве и интерактивне начине баве слободама и освајањем истих.

Ноћ музеја: “Ниш - град електронике кроз време"

Под темом Слобода најузбудљивија музејска авантура и ове године помериће границе и својим посетиоцима понудити мајско дружење за памћење. Током ове ноћи широм Србије своја врата ће отворити не само бројни музеји, галерије и установе културе, већ и многа заборављена здања и институције богате историјом, са жељом да оживе успомене на људе, догађаје и места која заузимају кључне улоге у освајању различитих слобода.

Претходна Ноћ музеја обухватила је 47 места у Србији и више од 500 различитих дешавања обједињених темом Победе и победници.

“Ниш - град електронике кроз време"

Изложба “Ниш - град електронике кроз време” посетиоцима презентује  производе Електронске индустрије Ниш из друге половине прошлог века, попут транзистора, радија, телевизора, грамофона, комјутера и других резултата примене врхунских иновативних и напредних технологија по којима је овај гигант електронике  и Град Ниш био препознатљив у целом свету. 

Овим подухватом жеља организатора поставке Универзитет Сингидунум, Удружење за неговање индустријске баштине и промоцију нових технологија и Канцеларија за локални економски развој и пројекте Града Ниш, је да изузетни резултати нишких инжењера и техничара из прошлог века буду сачувани од заборава, у циљу инспирисања младих људи за нове домете, а да Ниш постане светски признати центар напредних технологија. Повод је значајан јубилеј - пре 70 година (1948. године) у Нишу основани су "Заводи РР" и тиме је почело стварање велике компаније електронске индустрије - ЕИ Ниш.

Саставни делови поставке су и комплементарне изложбе Аудио музеја "Драган Бојковић" и Етно музеја "Раутово". 

Комплетан прграм и изложбе у Нишу, погледајте овде..

https://www.nocmuzeja.rs/Gradovi/Nis


#   Ниш   изложба   Ноћ музеја   ЕИ Ниш   Канцеларија за локални економски развој   Електронска индустрија   установе културе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима