Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ХЕЛП финансијски подржава мале предузетнике у Лесковцу

rssBookmark and Share

Лесковац 17.11.2017. Јужна Србија Инфо

Уговори о донацији опреме корисницима програма "Подршка социо-економској стабилности у региону западног Балкана", који финансира Влада Немачке и циљни градови и општине укључени у пројекат, уручени су данас у сали Скупштине града Лесковца.

ХЕЛП финансијски подржава мале предузетнике у Лесковцу

Вредност дела пројекта за град Лесковац износи 120 000 евра, са учешћем града у директним трошковима за набавку опреме у износу од 48 000 евра. Уговоре, просечне вредности од 2 400 евра, потписало је 48 особа. Међу онима чији су послови добили подршку, су и Сенад Тоскић и Бранислав Илић, који је недавно покренуо производњу специјалитета „штипска пастрмајлија“.

„Када сте на почетку свог посла, оваква помоћ је веома значајна, зато велико хвала граду Лесковцу и Хелп-у – рекао је Бранислав Илић.

Поздрављајући присутне градоначелник Лесковца Горан Цветановић подсетио је да град већ подржава почетнике у послу кроз издвајање субвенција за самозапошљавање.

„Покренути сопствени посао није лако. Сви они који се одлуче на такав корак преузимају одређени ризик на себе. Зато је веома важно да реализујемо што више мера како би се млади људи охрабрили да започну свој бизнис. С тим циљем, град Лесковац је недавно подржао 54-оро људи исплатом субвенција за самозапошљавање – рекао је градоначелник Цветановић.

Хелп је од 2005. године у сарадњи са градом спровео шест пројеката подршке самозапошљавању и запошљавању у Лесковцу, и то: за једно удружење и доделом 290 појединачних грантова у опреми, уз учешће града од скоро 23 одсто од вредности реализованих програма. 

„Пројекат "Подршка социо-економској стабилности у региону западног Балкана", укупне вредности 2 975 000 евра, уз донаторску подршку немачке владе Хелп реализује од априла 2017. до краја децембра 2018. године. Вредност дела активности у Србији, за пет градова и општина и три установе за извршење кривичних санкција, износи 1 078 904 евра – рекла је Маша Бубањ, менаџер за развој Хелп-а.

Коментара: 0


#   Лесковац   Горан Цветановић   донација  предузетништво  Организација Хелп
@CvetanovicG @
[ Додај коментар ]