Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кувајтска државна компанија ушла у власничку структуру АИК банке

rssBookmark and Share

09.09.2010. Синтеза, ЦРХОВ

Кувајтска државна компанија ушла у власничку структуру АИК банке

Након што су се салдирале трансакције од прошле трговачке недеље, подаци из Централног регистра показују да је у власничку структуру АИК банке ушла државна инвестициона компанија из Кувајта купивши 0,10 одсто удела (8.800 акција).

Своје позиције је појачала и аустријска Уницредит банка док се на страни продаје налази луксембуршки ИНГ и домаће трговачко предузеће Ангроколонијал.

Последњих дана промет акцијама АИК банке је значајније смањен и креће се око милион динара. Нешто већи промет, од преко 6 милиона динара, забележен је у четвртак. Цена акције се није значајније мењала и креће се између 2.800 и 2.900 динара.

Нишка банка је скренула посебну пажњу инвестиционе јавности у јулу када је објављено да њен највећи власник, грчка АТЕ банка са уделом од 20 одсто, није успела да прође stress-testing који је спроведен на нивоу Европске уније.

Према цени са јучерашњег трговања, тржишна капитализација најпрофитабилније банке на Београдској берзи износи 23,4 милијарде динара што је око 222 милиона евра.


Коментара: 0


#
@


 


[ Додај коментар ]