Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лесковац: У центру града прошле године је затворено 40 радњи

rssBookmark and Share

Лесковац 26.02.2015. Блиц, Јужна Србија Инфо

Више од 40 трговинских радњи затворено је у последњих годину дана у ужем центру Лесковца и десетине радњи по ободима, а у онима које раде нема купаца.

Лесковац:  У центру града прошле године је затворено 40 радњи

Највећи број радњи затворен је у Улици Светозара Марковића, трговинској зони у центру где на свакој трећој стоји катанац. Василије Илић је у реновирање простора од 150 квадрата уложио око 7.000 евра. На закупца чека две године.

- Јуче смо продали кошуљу од 1.500 динара, а данас сте ви прва муштерија - прича девојка.

Добро само апотекарима
У некадашњем Српском Манчестеру са 36.000 незапослених, проблеме с муштеријама немају само апотекари, продавци погребне опреме и власници продавница „Друга рука“.

Сличне сцене и у Старом занатском и у Елу центру, где су власници уске локале плаћали по стотинак хиљада немачких марака. Празна су и четири од петнаестак локала на Широкој чаршији. Затворена је и трговина прехрамбених производа „Павловић“ преко пута „Роде“. „Теранова“ се иселила прошле јесени, а реновирани локал није добио друге станаре.

- Када се пазар свео само на хлеб, млеко и по неко јаје, ставила сам катанац. Сада печем лепиње и од добити плаћам кредите - прича Светлана Илић, која је прошле јесени затворила трговину „Менга“.

Трговци заправо преживљавају захваљујући богатијем сеоском становништву.

- Променила се структура купаца. Градско становништво чека снижења, а они са стране не питају за цену и ми опстајемо највише захваљујући њима - прича Јована Обрадовић, власница неколико продавница фирмиране робе „Спортски град“.

 

Коментара: 0


#   Лесковац   продавнице   трговина   радње   Ана Илић   тржиште   стандард
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима