Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Leskovac: U centru grada prošle godine je zatvoreno 40 radnji

rssBookmark and Share

Leskovac 26.02.2015. Blic, Južna Srbija Info

Više od 40 trgovinskih radnji zatvoreno je u poslednjih godinu dana u užem centru Leskovca i desetine radnji po obodima, a u onima koje rade nema kupaca.

Leskovac:  U centru grada prošle godine je zatvoreno 40 radnji

Najveći broj radnji zatvoren je u Ulici Svetozara Markovića, trgovinskoj zoni u centru gde na svakoj trećoj stoji katanac. Vasilije Ilić je u renoviranje prostora od 150 kvadrata uložio oko 7.000 evra. Na zakupca čeka dve godine.

- Juče smo prodali košulju od 1.500 dinara, a danas ste vi prva mušterija - priča devojka.

Dobro samo apotekarima
U nekadašnjem Srpskom Mančesteru sa 36.000 nezaposlenih, probleme s mušterijama nemaju samo apotekari, prodavci pogrebne opreme i vlasnici prodavnica „Druga ruka“.

Slične scene i u Starom zanatskom i u Elu centru, gde su vlasnici uske lokale plaćali po stotinak hiljada nemačkih maraka. Prazna su i četiri od petnaestak lokala na Širokoj čaršiji. Zatvorena je i trgovina prehrambenih proizvoda „Pavlović“ preko puta „Rode“. „Teranova“ se iselila prošle jeseni, a renovirani lokal nije dobio druge stanare.

- Kada se pazar sveo samo na hleb, mleko i po neko jaje, stavila sam katanac. Sada pečem lepinje i od dobiti plaćam kredite - priča Svetlana Ilić, koja je prošle jeseni zatvorila trgovinu „Menga“.

Trgovci zapravo preživljavaju zahvaljujući bogatijem seoskom stanovništvu.

- Promenila se struktura kupaca. Gradsko stanovništvo čeka sniženja, a oni sa strane ne pitaju za cenu i mi opstajemo najviše zahvaljujući njima - priča Jovana Obradović, vlasnica nekoliko prodavnica firmirane robe „Sportski grad“.

 

Komentara: 0


#   Leskovac   prodavnice   trgovina   radnje   Ana Ilić   tržište   standard
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima