Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дани јагоде у Крађорђевцу крај Лесковца

rssBookmark and Share

Лесковац 22.05.2018. Јужна Србија Инфо

Јуче је у Карађорђевцу одражана манифестација „Дани јагоде“ која по четврти пут окупља велики број произвођача овог воћа.

Дани јагоде у Крађорђевцу крај Лесковца

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић отворио је манифестацију, поручивши присутнима да лесковачки крај има велики потенцијал да буде значајни произвођач и извозник јагода.

„Драги пољопривредни произвођачи, због свих вас ,вредних и марљивих, који нису занемарили значај пољопривреде, овакве манифестације постоје. Ви сте заслужни што лесковачка села живе. Карађорђевац заузима значајно место у пољопривреди Лесковца. Протекле године, имао сам прилику да посетим Хладњачу “Маринковић“, успешан пример доброг рада. Она је један од доказа да у овом крају, узгајамо квалитетне производе и имамо вредне људе. Данас сте имали прилику да чујете стручна предавања на тему узгоја јагоде, која је на територији округа заступљена на око 4оо хектара, само у Лесковцу са 3оо. Свесни смо да опстанак села зависи пре свега од људи који тамо живе, али и подршке локалне самоуправе, па подстицаји у пољопривреду ни ове године неће изостати“ - закључио је градоначелник.

У име становника Месне заједнице „Карађорђевац“ обратио се потпредседник Жарко Георгиев, захваливши се градоначелнику, донаторима и становницима Карађорђевца на помоћи при уређењу зграде Месне заједнице.

У оквиру „Дана јагоде“ први пут органозовано је такмичење у чишћењу петељки. Градоначелник Цветановић је победници, најсрећнијим произвођачима извученим из бубња, као и произвођачима са најлепшим јагодама уручио награде.

Посетиоце манифестације су својим наступом забављала деца из КУД „Абрашевић“ и ученици ОШ „Ђура Јакшић“ из Турековца и Белановца.

Коментара: 0


#   Лесковац   Горан Цветановић   јагоде  Карађорђевац  Дани јагоде
@CvetanovicG @
[ Додај коментар ]