Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ловци јели заражено месо дивље свиње

rssBookmark and Share

Пирот 05.02.2016. Пиротске Вести

Снежана Стојановић, начелница ветеринарске инспекције у Пироту, рекла је да је та инспекција прошлог месеца обавила више десетина контрола и да је том приликом у два наврата утврђена трихинелоза код дивљих свиња.

Ловци јели заражено месо дивље свиње

-У месу двиљих свиња одстрељених на подручју Димитровграда, констатована је трихинелоза, као и код дивљачи одстрељене на подручју Беле Паланке. Нажалост, белопаланачки ловци су поделили свој улов, месо однели кућама и са члановима породице  користили га за исхрану-пре него што су стигли резултати са трихинелоскопског прегледа!? Испоставило се међутим, да је то месо заражено, а теже последице су избегнуте захваљујући благовременој реакцији запослених у Дому здравља-рекла је Стојановић, на јучерашњој конференцији за новинаре у згради Округа.

Резултате рада објавиле су и остале инспекције које постоје у Округу, међутим, није било драстичнијих појава приликом јануарских  контрола.

Коментара: 0


#   Пирот   Димитровград   Бела Паланка   Пиротски округ   трихинелоза   ловци   дивље свиње   ветеринарска инспекција   Снежана Стојановић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима