Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Lovci jeli zaraženo meso divlje svinje

rssBookmark and Share

Pirot 05.02.2016. Pirotske Vesti

Snežana Stojanović, načelnica veterinarske inspekcije u Pirotu, rekla je da je ta inspekcija prošlog meseca obavila više desetina kontrola i da je tom prilikom u dva navrata utvrđena trihineloza kod divljih svinja.

Lovci jeli zaraženo meso divlje svinje

-U mesu dviljih svinja odstreljenih na području Dimitrovgrada, konstatovana je trihineloza, kao i kod divljači odstreljene na području Bele Palanke. Nažalost, belopalanački lovci su podelili svoj ulov, meso odneli kućama i sa članovima porodice  koristili ga za ishranu-pre nego što su stigli rezultati sa trihineloskopskog pregleda!? Ispostavilo se međutim, da je to meso zaraženo, a teže posledice su izbegnute zahvaljujući blagovremenoj reakciji zaposlenih u Domu zdravlja-rekla je Stojanović, na jučerašnjoj konferenciji za novinare u zgradi Okruga.

Rezultate rada objavile su i ostale inspekcije koje postoje u Okrugu, međutim, nije bilo drastičnijih pojava prilikom januarskih  kontrola.

Komentara: 0


#   Pirot   Dimitrovgrad   Bela Palanka   Pirotski okrug   trihineloza   lovci   divlje svinje   veterinarska inspekcija   Snežana Stojanović
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}