Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пољопривредници из Куршумлије добили на поклон пластенике

rssBookmark and Share

Куршумлија 01.07.2013. Autor: Rts

Двадесет пољопривредника из општине Куршумлија добило је на поклон пластенике са комплетном опремом за наводњавање и заштиту биља. Донацију, чија је вредност 20 хиљада евра, обезбедила је турска Агенција за развој и координацију "Тика".

Пољопривредници из Куршумлије добили на поклон пластенике

Турска агенција за развој "Тика" куршумлијским ратарима поклонила је двадесет пластеника.

Пластеници, површине од једног ара, опремљени су системом за наводњавање, са бачвом од пет стотина литара, као и леђном прскалицом за заштиту биљака", каже Јовица Ђиновић стручни сарадник за пољопривреду у општини Куршумлија.

"Пружена је шанса, без обзира што Куршумлија у овом тренутку форсира неке друге области пољопривредне производње, да се да акценат и на повртарство, које сигурно има значаја и може да се овде спроведе, у неким нашим деловима", додаје Ђиновић.

Председник општине Радољуб Видић каже да је ово само почетак сарадње са турском агенцијом, која је изразила спремност да помогне и у другим областима, у општини Куршумлија.

"Наставићемо сарадњу са овом турском организацијом. Почели смо разговоре за обезбеђивање помоћи школама, које су прилично неопремљене и неуређене, тако да у наредних годину дана очекујемо још пуно послова са њима", каже Видић.

Пољопривредници који су добили пластенике нису крили задовољство, али и изненађење поклоном, који ће им омогућити да се озбиљније баве повртарством.

"Проширићемо пољопривреду, имаће за нас, а мало и за продају. Код мене паприка стиже тек у септембру, ово ће ми помоћи да добијем поврће још у мају, јуну", кажу пољопривредници.

Пластенике су добили пољопривредници, који су раније конкурисали за доделу подстицајних средстава из општинског буџета. Овај програм, за  који је планирано 15 милиона динара, већ месецима чека сагласност Министарства пољопривреде, која је неопходна за његову реализацију.

Коментара: 0


#   Куршумлија   Радољуб Видић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима