Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Брука и срамота: Делили женама цвеће и молили за гласове

rssBookmark and Share

Прокупље 09.03.2014.

Политичари наизглед једноставним и безазленим метафорама манипулишу осећањима грађана, неприметно усмеравајући њихово мишљење.

Брука и срамота: Делили женама цвеће и молили за гласове

У том смислу, најефектније су једноставне метафоре које изазивају снажан емоционални набој код слушалаца, јер омогућују истицање онога што је пожељно за политичаре, игноришући аспекте проблема који им не иду у прилог, кажу политички аналитичари са којима смо разговарали.

На предизборној конвенцији Српске напредне странке у Нишу, Александар Вучић је употребио две основне појмовне метафоре: „економска криза је болест” и „српска економија је болесник”.

Представници општинског одбора Уједињених региона Србије (УРС) у Прокупљу, сетили су се припадница лепшег и нежнијег пола акцијом даривања јабуке, грађанкама у центру тог града.

И док су у Прокупљу женама делили јабуке и успут их молили и убеђивали да гласају баш за њих, омладина Српске напредне странке у Куршумлији је дамама за 8. март делила цвеће и, узгред их уз осмех, убеђивала да гласају за њих.

Ако сте мислили да је ту крај бахатих политичких странака којима је једини циљ у овим акцијама био, не да обрадују своје суграђанке за 8. март међународни дан жена, већ да примоле који глас више преварили сте се, јер је и председница Општинског одбора ДС у Куршумлији и кандидаткиња за народну посланицу Весна Јаковљевић делила цвеће, али и флајере у центру Куршумлије заједно са чланицом председништва ДС Александром Јерков.

Иначе, суграђанке са којима смо разговарали свесне су о чему је реч и која је намера даривања, па им, како истичу, и не пада на памет да гласају за такве странке. Са друге стране, што је дан избора све ближи странке не бирају средства и начин да дођу до којег гласа више, па су тако представници општинског одбора Уједињених региона Србије (УРС) у Прокупљу на својој страници на друштвеној мрежи поставили низ увредљивих фотографија лидера озбиљних конкурентних странака, које вређају, омаловажавају и пљују заред добијања ког гласа више, очигледно уопште несвесни чињенице да тиме само губе, уколико, ако је судећи према коментарима грађана испод таквих слика, и имају шта да изгубе.

 


#   Прокупље   Куршумлија   ДС   СНС   УРС   Александар Вучић   Александра Јерков   избори   Весна Јаковљевић   избори 2014   Дан жена   8. март
@demokrate @sns_srbija @regionisrbije @avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима