Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отворено писмо РРА

rssBookmark and Share

22.04.2014. Лубрис

На нашу адресу стигло је Отворено писмо Републичкој радиодифузној агенцији Србије (РРА), а писмо преносимо у целости

Отворено писмо РРА

Поштовани, 
Обраћамо вам се у име грађана Ниша, а сигурно и у име великог броја грађана Србије!

Сведоци смо примене двоструког аршина када је квалитет Тв програма у питању и његов утицај на гледаоце широм земље, а пре свега на малађу популацију. 

Са једне стране врло благонаклоно гледате на "ПРЕДЛОГ ЗАКОНА О МЕДИЈСКОЈ СТРАТЕГИЈИ" и приватизацију медија, пре свега локалних медија ( градских медија на буџету ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ ) што засигурно знате, да представља могућност и њиховог гашења !

А, са друге стране, дозвољавате да се на појединим ТВ СТАНИЦАМА са националном фреквенцијом, приказују емисије са веома ниским моралним садржајем уз учешће гостију са криминалним судски доказаним пореклом, којима се даје прилика да утичу на јавно мњење!

Колика је је штета по ментално здравње гледалаца, а пре свега колика је штета по васпитање младих гледалаца је просто неизмерљива, пратећи такву врсту тв програма!

Оно мало "ЛОКАЛНИХ ТВ СТАНИЦА" запослени и њихове породице, као што су НТВ НШ, РТВ КРАГУЈЕВАЦ и др. које још увек опстају и својски се труде да у својој продукцији са минималнм средствима обезбеде што квалитетнији едукативни програм у свим сегментима, поред класичне информативе. И сада њима прети могуће гашење или приватизација која, бојим се, из искуства увек има за циљ материјални учинак. Немамо ништа против комерцијалних ТВ СТАНИЦА - њиховог програма, али гледајући тв програм и њихов садражај ( пример /–вечерас 22. априла у 22, 17 сати на ТВ СА НАЦИОНАЛНОМ ФРЕКВЕНЦИЈОМ У ЕМИСИЈИ ШИРОКЕ ГЛЕДАНОСТИ, где гост најављује своје гостовање на свим друштвеним мрежама ), не видим ништа добро, а за још већу бригу је ваше одсуство реакције!

И када би теребало да преиспиате" НОВУ МЕДИЈСКУ СТРАТЕГИЈУ" и утичете на то да се очува локални интегритет у Србији, ви и ваши чланови чак и они задужени за морални кодекс, остајете без икакве реакције, на овакве све учесталије појаве!

Да ли је све у циљу приближавања ЕУ у њиховим стандардима добро и применљиво за" нас" и да ли би слепо требали да се придржавамо свега писаног у томе је и ваше питање!?. Пре свега, јер ваше" тело" требало би да штити гледаоце, читаоце и слуашаоце од негативних утицаја који долази из медија. 

Још једном вас молим да пресипитате ваше деловање, ваша права и обавезе, а све ради одржања и опстанка здравог духа грађана Србије. Јер без здраве нације нема ни здраве државе !

У Нишу, 22. априла 2014. 
"Лубрис" 
Здравко Стојнић


#   Лубрис екстра плус   медији   Здравко Стојнић   јавно мњење   тв програм   предлог закона
@LubrisExtra @LubrisExtra @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима