Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otvoreno pismo RRA

rssBookmark and Share

22.04.2014. Lubris

Na našu adresu stiglo je Otvoreno pismo Republičkoj radiodifuznoj agenciji Srbije (RRA), a pismo prenosimo u celosti

Otvoreno pismo RRA

Poštovani, 
Obraćamo vam se u ime građana Niša, a sigurno i u ime velikog broja građana Srbije!

Svedoci smo primene dvostrukog aršina kada je kvalitet Tv programa u pitanju i njegov uticaj na gledaoce širom zemlje, a pre svega na malađu populaciju. 

Sa jedne strane vrlo blagonaklono gledate na "PREDLOG ZAKONA O MEDIJSKOJ STRATEGIJI" i privatizaciju medija, pre svega lokalnih medija ( gradskih medija na budžetu LOKALNE SAMOUPRAVE ) što zasigurno znate, da predstavlja mogućnost i njihovog gašenja !

A, sa druge strane, dozvoljavate da se na pojedinim TV STANICAMA sa nacionalnom frekvencijom, prikazuju emisije sa veoma niskim moralnim sadržajem uz učešće gostiju sa kriminalnim sudski dokazanim poreklom, kojima se daje prilika da utiču na javno mnjenje!

Kolika je je šteta po mentalno zdravnje gledalaca, a pre svega kolika je šteta po vaspitanje mladih gledalaca je prosto neizmerljiva, prateći takvu vrstu tv programa!

Ono malo "LOKALNIH TV STANICA" zaposleni i njihove porodice, kao što su NTV NŠ, RTV KRAGUJEVAC i dr. koje još uvek opstaju i svojski se trude da u svojoj produkciji sa minimalnm sredstvima obezbede što kvalitetniji edukativni program u svim segmentima, pored klasične informative. I sada njima preti moguće gašenje ili privatizacija koja, bojim se, iz iskustva uvek ima za cilj materijalni učinak. Nemamo ništa protiv komercijalnih TV STANICA - njihovog programa, ali gledajući tv program i njihov sadražaj ( primer /–večeras 22. aprila u 22, 17 sati na TV SA NACIONALNOM FREKVENCIJOM U EMISIJI ŠIROKE GLEDANOSTI, gde gost najavljuje svoje gostovanje na svim društvenim mrežama ), ne vidim ništa dobro, a za još veću brigu je vaše odsustvo reakcije!

I kada bi terebalo da preispiate" NOVU MEDIJSKU STRATEGIJU" i utičete na to da se očuva lokalni integritet u Srbiji, vi i vaši članovi čak i oni zaduženi za moralni kodeks, ostajete bez ikakve reakcije, na ovakve sve učestalije pojave!

Da li je sve u cilju približavanja EU u njihovim standardima dobro i primenljivo za" nas" i da li bi slepo trebali da se pridržavamo svega pisanog u tome je i vaše pitanje!?. Pre svega, jer vaše" telo" trebalo bi da štiti gledaoce, čitaoce i sluašaoce od negativnih uticaja koji dolazi iz medija. 

Još jednom vas molim da presipitate vaše delovanje, vaša prava i obaveze, a sve radi održanja i opstanka zdravog duha građana Srbije. Jer bez zdrave nacije nema ni zdrave države !

U Nišu, 22. aprila 2014. 
"Lubris" 
Zdravko Stojnić


#   Lubris ekstra plus   mediji   Zdravko Stojnić   javno mnjenje   tv program   predlog zakona
@LubrisExtra @LubrisExtra @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima