Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У чему се разликује дочек Нове године у Београду и на југу Србије

Bookmark and Share

Ниш 09.08.2018. Никола Стојановић

Добро гостопримсто, храна, пиће и природна богатства Југа Србије је свима већ добро познато. Добре старе кафане, али и луксузни ресторани, нуде добру понуду хране и пића по врло повољним и приступачним ценама.

nova godina beograd
nova godina beograd

Добро гостопримсто, храна, пиће и природна богатства Југа Србије је свима већ добро познато. Добре старе кафане али и луксузни ресторани нуде добру понуду хране и пића по врло повољним и приступачним ценама. Ако је већ тако да ли сте имали у плану да Нову годину дочекате на Југу Сpбије у неким градовима као што су Врање, Пирот, Ниш или Лесковац? Искуство које можете доживети у новогодишњој ноћи на Југу Србије се може знатно разликовати него дочек Нове године 2019 у Београду.

Тргови ових су сваке године добро посећени јер се традицонлано сваке године организује дочек Нове године уз нека позната естрадна имена. Међутим, врела атмосфера је такође у кафанама и ресторанима где се добро једе, пије и забавља. Јеловник је богат, и ту се могу наћи од оних старих добрих познатих јела до оних која су мало друачија, где се укључују кухиње из других делова света.

Да би сте добили своје место у ресторану или хотелу који сте претходно изабрали, то морате да урадите неколико месеци унапред јер поред домаћих гостију, Југ Србије посећују и туристи из суседних држава као што су Македонија, Словенија или Бугарска који већ традиционално Нову годину дочекују на Југу Србије. О томе за који ресторан или хотел се одлучити можете се информисати  онлине, где можете видети како тачно неко место изгледа, каква је услуга и цена. 

Када се славље заврши, добра одлука може бити та да се у данима празновања баците на туристчко разгледање, јер Југ Србије може да вам пружи доста. На Југу Србије налази се велики број бања које имају најлековитију бањску воду у Европи, али нажалост нису све добро инфраструктурно обезбеђене. Друга страна приче јесте да постоје бање које су већ  широко познате по свом бањском турзму попу Пролом бање, Соко бање или Нишке бање.

Културно наслеђе које су за собом оставили велики римски освајачи је такође велико  и може бити врло интересантно и едукатвнно за разгледање.
Путеви до турстичких одредишта су добра, па се око тога не морате бринути уколико путујете својим аутомобилом.

Белмуж, пиротски сир, лесковачки роштиљ, ајвар, пеглана кобасица неки су од специјалитета које можете пронаћи у било којој кафани или ресторану ја Југу Србије. Ову су препоруке сепцијалитета која морате обавезно пробати уколико планирате посету на Југу Србије. Југ Србије је подручје које није загађено, па самим тим и храна која се једе је здрава што је додатни плус. Уживаћете у чистом ваздуху, доброј храни и још бољем гостопримству где год да кренете.

Труба, хармоника или тамбурица се најчешће чују током прославе Нове године, али не само тада. Сваки викенд па и радни дан је у кафанама, ноћним клубовима и ресторанима динамичан. Весеља и добре хране никада није доста.

Отворите своје срце, уштедите новац и добро се проведите за дочек Нове године на Југу Србије. Прича коју ћете понети после посете овом крају је врло једноставна и динамична. Много позитвне енергије ћете понети са собом, добро ћете напунити своје стомаке и супер забавити. Видећете Србију неким мало другачијим очима од оне од које сте навикли. Југ Срије је можда по економском стандарду слабији од остатка Србије, али забаве вам никако неће мањкати јер ће се домаћини сигурно потрудити да вам максимално угоде и удовоље. 
 


#   Ниш   Лесковац   Врање   Пирот   Београд   Нова година   пеглана кобасица   Бугарска   Белмуж   Македонија   југ Србије   културно наслеђе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима