Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

За више деце на југу Србије: Четири општине Нишавског округа добиле средства за суфинансирање мера популационе политике

rssBookmark and Share

Ниш 03.03.2020. Јужна Србија Инфо

Четири локалне самоуправе Нишавског округа добиле су бесповратна средства за унапређење мера пронаталитетнe политике, данас су у Палати "Србија" са министарком проф. др Славицом Ђукић Дејановић потписале уговоре о додели средстава, у присуствову начелницр Нишавског управног округа Драгане Сотировски.

За више деце на југу Србије: Четири општине Нишавског округа добиле средства за суфинансирање мера популационе политике

Четири локалне самоуправе Нишавског округа, које су аплицирале код Министарства за популациону политику и демографију, добиле су бесповратна средства за унапређење мера пронаталитетнe политике. Тим поводом су у  Палати "Србија" са министарком проф. др Славицом Ђукић Дејановић потписани уговори о додели средстава. Свечаности потписивања и уручења уговора присуствовала је начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски.

Општина Мерошина је за унапређење пронаталитетне политике од државе добила више од шест милиона динара, а највећи део средстава утрошиће за куповину опреме за кабинет гинеколошке ординације и комби возило за превоз деце. Учешће те општине у одобреним пројектима је 1.372.000 динара. 

Општини Гаџин Хан одобрена су средства од 7902.686 динара и ова локална самоуправа ће суфинансирати 1.389.574 динара за куповину минибуса за превоз деце и уређење мобилијара.

Алексинцу је за два  комби возила, једно за за Библиотеку, а друго за Предшколску установу, Република одобрила средства у износу 7.968.600 динара, а укупна вредност пројекта је 10.485.000 динара.

Држава је општини Дољевац за доставно возило за предшколску установу „Лане“ и друге одобрене пројекте за побољшање демографске слике дала више од четири милиона динара.

Министарка Ђукић Дејановић рекла је да је у 2019. години рођена 341 беба више у односу на претходну годину, а у јануару 2020. године рођено је 245 беба више него у истом месецу 2019. године што сведочи да пронаталитетне мере политике Републике Србије дају резултате.

Република је за суфинансирање мера популационе политике  за 2020. годину обезбедила 650 милиона динара  а  средства је добило 88 локалних самоуправа, чији су пројекти прихваћени на Јавном позиву Министарства.

Коментара: 1


#   Ниш   Драгана Сотировски   Влада Републике Србије   Славица Ђукић Дејановић   Нишавски управни округ   бесповратна средства   Комисија за пронаталитетну политику
#GradonacelnicaN @Vlada_SR @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-)

    Gorcilo, 03.03.2020.:
    Opstini Merosina dali novac da opremi ginekolosku ordinaciju pa zar za to ne treba da da pare Ministarstvo zdravlja, a ove pare da ste dali roditeljima sa vise dece ili za novorodjencad to je pomoc, a ovo je samo dobra predizborna propaganda.


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима