Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Азил за псе за Топлички крај

rssBookmark and Share

Прокупље 04.05.2011.

На иницијативу општине Куршумлија, четири општине Топличког округа, данас су се усагласиле да финансијски учествују у проширењу и активирању азила за псе у селу Трбуње код Блаца.

Азил за псе за Топлички крај

"Председници општина Блаце, Прокупље и Житорађе потврдили су јутрос општини Куршумлија да ће учествовати у обнови постојећег азила за псе. Наредних дана биће формирана комисија која ће извршити процену тог објекта у Трбуњу да би се тачно знало колико је потребно уложити за његову обнову", рекао је заменик председника општине Куршумлија Дејан Милошевић.

Према његовим речима, проблем азила биће решен по хитном поступку јер све четири општине имају велике проблеме са псима луталицама. Прошле недеље један пас је у центру Куршумлије ујео седам особа, након чега је покренуто и питање да ли у Србији има довољно серума против беснила. Милошевић је навео да би се за збрињавање око 250 паса луталица годишње морало обезбедити око пет милиона динара.

"Планирамо да оспособимо овај азил по европским стандардима. У њему ће бити ангажована ветеринарска служба, затим помоћни радници и све остало што је потребно за функционисање једног модерног азила за псе. Свака општина ће посебно формирати шинтерску службу која ће бити задужена да хвата псе и транспортује их у азил", казао је Милошевић.

Коментара: 0


#   Прокупље   Куршумлија   Блаце   Топлички округ   Дејан Милошевић   Трбуње   општина Блаце
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима