Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Azil za pse za Toplički kraj

rssBookmark and Share

Prokuplje 04.05.2011.

Na inicijativu opštine Kuršumlija, četiri opštine Topličkog okruga, danas su se usaglasile da finansijski učestvuju u proširenju i aktiviranju azila za pse u selu Trbunje kod Blaca.

Azil za pse za Toplički kraj

"Predsednici opština Blace, Prokuplje i Žitorađe potvrdili su jutros opštini Kuršumlija da će učestvovati u obnovi postojećeg azila za pse. Narednih dana biće formirana komisija koja će izvršiti procenu tog objekta u Trbunju da bi se tačno znalo koliko je potrebno uložiti za njegovu obnovu", rekao je zamenik predsednika opštine Kuršumlija Dejan Milošević.

Prema njegovim rečima, problem azila biće rešen po hitnom postupku jer sve četiri opštine imaju velike probleme sa psima lutalicama. Prošle nedelje jedan pas je u centru Kuršumlije ujeo sedam osoba, nakon čega je pokrenuto i pitanje da li u Srbiji ima dovoljno seruma protiv besnila. Milošević je naveo da bi se za zbrinjavanje oko 250 pasa lutalica godišnje moralo obezbediti oko pet miliona dinara.

"Planiramo da osposobimo ovaj azil po evropskim standardima. U njemu će biti angažovana veterinarska služba, zatim pomoćni radnici i sve ostalo što je potrebno za funkcionisanje jednog modernog azila za pse. Svaka opština će posebno formirati šintersku službu koja će biti zadužena da hvata pse i transportuje ih u azil", kazao je Milošević.

Komentara: 0


#   Prokuplje   Kuršumlija   Blace   Toplički okrug   Dejan Milošević   Trbunje   opština Blace
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima