Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Скупо: Грађани могу да провере стање стабла у свом дворишту за 3.900 динара - провере у међублоковском простору плаћа Град

rssBookmark and Share

Ниш 11.04.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Грађани Ниша сада имају могућност да ангажују Јавно комунално предузеће "Медиана" за проверу стања дрвећа у својим двориштима уз помоћ резистографа, што је нова услуга која је недавно уведена.

Фото: Јужна Србија Инфо илустрација
Фото: Јужна Србија Инфо илустрација

Овај уређај, који прецизно мери густину дебла и показује стање дрвећа, набављен је од стране нишког комуналног предузећа прошле године.

Цена услуге провере стања стабла, која је утврђена на последњој седници Већа града Ниша, износи 3.900 динара по стаблу. Директор "Медиане", Иван Михајловић, нагласио је да ће се провера квалитета стабла вршити на захтев грађана, посебно у ситуацијама када визуелно није могуће поуздано утврдити да ли је стабло склоно паду.

"Када се ради о дрвећу у међублоковском простору и провери стања, тај трошак сноси Град", додаје Михајловић.

Грађани кажу да им се више исплати да самостално уклоне нездраво стабло које су засадили у свом дворишту, него да плаћају за "мерење" од стране Јавног комуналног предузећа "Медиана". Грађани износе аргумент да је цена услуге има неприхватљиво висок ниво.

Градски већник Мирослав Ђокић истакао је да ова нова услуга пружа грађанима могућност да затраже од "Медиане" проверу стања стабала, што доприноси безбедности и очувању зелених површина у граду. Градоначелница Ниша, Драгана Сотировски, подсетила је грађане да је у протеклом периоду засађено много више дрвећа него што је посечено, истичући важност очувања и бриге о зеленим површинама.

Иван Михајловић је такође навео да су радници "Медиане" у протекле четири године у граду посекли 290 стабала, док су истовремено посадили 6.000 нових. Ова иницијатива има за циљ да унапреди безбедност и естетику јавних простора у граду Нишу, као и да омогући грађанима да одржавају безбедност својих дворишта.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Медиана ЈКП   дрвеће   стабло   Иван Михајловић
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима