Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Више нових стабала и зеленила резултат сарадње Града Ниша, Градске топлане и ЈКП "Медиана"

rssBookmark and Share

Ниш 31.03.2021. Јужна Србија Инфо

Црни јасен, оморика, црни бор, јапански багрем, укупно 30 разних стабала засађено је у дворишту школа економске, трговачке и угоститељско-туристичке струке у склопу акције „Зелена топлана“ и озелењавања града.

Више нових стабала и зеленила резултат сарадње Града Ниша, Градске топлане и ЈКП "Медиана"

Симболичном садњом првог стабла отворили смо сезону пролећне садње дрвећа и наредних дана биће сазасеђено 100 храстова лужњака и 90 кедрова чиме ћемо надокнадити сечу 18 кедрова на Булевару Немањића, рекла је градоначелница Драгана Сотировски која је учествовала у садњи стабала у школском дворишту.

Грађани су предложили око 150 локација за садњу стабала, а стручњаци зеленила ЈКП „Медиана“ рећи ће која су то места на којима је могуће засадити дрвеће, напоменула је градоначелница Ниша.

Сваком новом кориснику који се прикључи на дистрибутивни систем Градске топлане ово јавно-комунално предузеће донира стабла у сарадњи са ЈКП „Медиана“.

Координацијом Града Ниша и Градске топлане започета је акција пролећног озелењавања коју подржава ЈКП „Медиана“, рекао је директор тог јавно-комуналног предузећа Драгослав Павловић.

Објекат три школе грејан је употребом лож-уља и тај енергент замењен је прикључењем на топловод Градске топлане. План Градске топлане је да у наредне три године угаси све своје погоне на мазут.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Медиана ЈКП   Градска топлана ЈКП   економска школа   стабло   зеленило
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима