Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Više novih stabala i zelenila rezultat saradnje Grada Niša, Gradske toplane i JKP "Mediana"

rssBookmark and Share

Niš 31.03.2021. Južna Srbija Info

Crni jasen, omorika, crni bor, japanski bagrem, ukupno 30 raznih stabala zasađeno je u dvorištu škola ekonomske, trgovačke i ugostiteljsko-turističke struke u sklopu akcije „Zelena toplana“ i ozelenjavanja grada.

Više novih stabala i zelenila rezultat saradnje Grada Niša, Gradske toplane i JKP "Mediana"

Simboličnom sadnjom prvog stabla otvorili smo sezonu prolećne sadnje drveća i narednih dana biće sazaseđeno 100 hrastova lužnjaka i 90 kedrova čime ćemo nadoknaditi seču 18 kedrova na Bulevaru Nemanjića, rekla je gradonačelnica Dragana Sotirovski koja je učestvovala u sadnji stabala u školskom dvorištu.

Građani su predložili oko 150 lokacija za sadnju stabala, a stručnjaci zelenila JKP „Mediana“ reći će koja su to mesta na kojima je moguće zasaditi drveće, napomenula je gradonačelnica Niša.

Svakom novom korisniku koji se priključi na distributivni sistem Gradske toplane ovo javno-komunalno preduzeće donira stabla u saradnji sa JKP „Mediana“.

Koordinacijom Grada Niša i Gradske toplane započeta je akcija prolećnog ozelenjavanja koju podržava JKP „Mediana“, rekao je direktor tog javno-komunalnog preduzeća Dragoslav Pavlović.

Objekat tri škole grejan je upotrebom lož-ulja i taj energent zamenjen je priključenjem na toplovod Gradske toplane. Plan Gradske toplane je da u naredne tri godine ugasi sve svoje pogone na mazut.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Mediana JKP   Gradska toplana JKP   ekonomska škola   stablo   zelenilo
#GradonacelnicaN @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima