Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Држава и даље држи 67 процента капитала РТ Врање

rssBookmark and Share

Врање 08.09.2015. НТВ

У РТ Врање јуче је из агенције за приватизацију стигла потпуно неочекивана вест да бесплатне акције које су добили новинари не садрже 100 одсто вредности телевизије, како је раније најављивано из Министарства културе и информисања, већ само 33 процента.

Држава и даље држи 67 процента капитала РТ Врање

67 процената и даље је у власништву државе, па се сада се чека одговор агенције шта ће са тиме бити.

На сајту УНС-а данас је освануо политикин текст под називом Како је држава преварила новинаре у Врању, а у којем се каззе да је Агенција за приватизацију изиграла медијску реформу и запослене у Радио-телевизији Врање.

Већински удео у власништву ове РТВ након приватизације, тако је , поново добила држава. Наиме, запосленима у овој медијској кући Агенција за приватизацију расподелила је кроз бесплатне акције само 33 одсто власништва, док је 67 процента остало у власништву Акционарског фонда.

У Уредби о преносу капитала стоји да ће сав капитал бити пренет запосленима. На питање УНС-а зашто је запосленима пренесена само трећина капитала, из Агенције заприватизацију није стигао одговор.

ВД директора РТВ Врање Нинослав Смиљковић истиче да су оваквим начином преноса удела запослени обманути, јер је и тумачење надлежних у Министарству културе и информисања било да се запосленима без накнаде преноси сав капитал.

Немогуће је да након спроведеног поступка приватизације држава поново буде власник медија. То је обмана. Верујемо да је ово намештено да би неко купио остатак удела у власништву”, каже Смиљковић. Запослени се питају „Да ли је ово још један од начина да РТВ Врање, уместо да припадне запосленима, купи неки тајкун попут Радоице који већ има осам ТВ станица.

Иначе, генерални секретар Удружења новинара Србије, Нино Брајовић, истакао је да су новинари преварени, а Председник Извршног одбора УНС-а Петар Јеремић рекао је да је „Агенција за приватизацију, изиграла целу медијску реформу у Србији и да био би скандал ако тако остане.”

"А ми са Нишке телевизије додајемо да је скандал да тако говоре они који су годинама подржавали погубне медијске законе, за које је свако, коме је јавни интерес изнад лицног, морао да зна да ће уништити српску медијску сцену." коментаришу колеге НТВ.

Коментара: 0


#   Врање   приватизација   медији   РТВ Врање   Агенција за приватизацију   Петар Јеремић   Нино Брајовић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима