Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ГО Медијана помаже вишчланим породицама и ван своје територије - подизање наталитета

rssBookmark and Share

Ниш 21.02.2024. Јужна Србија Инфо

Председник Градске општине Медијана, Небојша Кочић, срдачно је угостио породицу Ивезић из Бруса, која је недавно добила тројке након осам година чекања

ГО Медијана помаже вишчланим породицама и ван своје територије - подизање наталитета

Уз радостан сусрет, породици су уручена колица за тројке, која су претходно користила једна нишка породица, а донирао их је нишки Житопек.

Иако не живе на територији Ниша, породица Ивезић обратила се Градској општини Медијана за помоћ, која им је радо изашла у сусрет. Председник Кочић истакао је да је подршка породицама један од начина којим централна нишка општина подстиче повећање стопе наталитета, у складу с државном пронаталитетном политиком.

Такође, истакнуто је да је финансирање вантелесне оплодње брачним паровима који имају проблема с добијањем потомства још једна активност коју спроводи Градска општина Медијана у циљу подизања наталитета. Ова општина такође даје новчану помоћ породицама за свако дете, с посебним износима за првороткиње, трећероткиње, као и додатне накнаде за четврто и пето дете.

Милица Ивезић, мајка тројки, изразила је захвалност Градској општини Медијана на уступљеним колицима, која су им била од велике помоћи с обзиром на високу цену и тешку доступност на тржишту. Породица је изненађена и одушевљена позивом, иако не живе у самом граду Нишу.

Породица Ивезић је прошла дуг пут чекања на потомство, а тројке су рођене у трећем покушају процеса вантелесне оплодње. Када малишани одрасту, породица ће вратити колица општини како би била прослеђена другој породици која их буде требала.

Градска општина Медијана више пута је позивала породице из Ниша и с њеног подручја да се јаве уколико им таква колица буду потребна. Уз колица, породици Ивезић су уручени и други пригодни поклони. Наглашено је да је пронаталитетна политика приоритет у раду ове општине, која је постала препознатљива у целој Србији и добила награду "Поносна колевка" за издвајања у овој области.

 

 


#   Ниш   вантелесна оплодња   Медијана градска општина   Небојша Коцић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима