Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мали и велики планинари на Малом Јастребцу

rssBookmark and Share

Ниш 25.09.2017 Татјана Љубомировић., Јужна Србија Инфо

Мала планинарска секција ОШ "Ратко Вукићевић" и "Сувопланинци", планинарили су у суботу 23.9.2017 на Јасеновим водама, Малом Јастрепцу.

Мали и велики планинари на Малом Јастребцу

Годишњим планом рада Мале планинарске секције у ОШ "Ратко Вукићевић" у Нишу, који води учитељица Татјана Љубомировић, иначе и сама члан ПД "Сува Планина", планирана су два планинарска излета, по један у сваком полугодишту. Прва акција у овој школској години изведена је 23. септембра на Малом Јастрепцу, Јасеновим водама и то уз малу помоћ наших Сувопланинаца.

На своје друго планинарење кренуло је 23 малишана уз пратњу родитеља, њихова учитељица и 20 искусних планинара. Све је било беспрекорно организовано, тако да се по доласку на Мали Јастрбац и паузе за доручак кренуло у пешачење. Временски услови су одмах омогућили добро расположење тако да је шума одјекивала од дечије граје и песме.

Успон је трајао с паузама за краће одморе око 90 минута. У току планинарења Војкан Комадинић је причао деци и њиховим родитељима занимљивости везане за биљни и животињски свет на Малом Јастрепцу. По доласку на Јасенове воде деца су се одмах растрчала и уживала у слободним активностима. Неко је играо фудбал, неко фризби, одбојку, неко је подизао шатор, палила се ватра, ручкало се, одмарало.

Мали и велики планинари су попели и врх Малог Јастрпца, Купињак, који се налази у непосредној близини Јасенових вода. Шетњу су наставили кроз букову шуму до Глогче чесме и опет назад до излетишта. 

Уследила је и подела диплома за све учеснике акције. Свакако је један од назанимљивијих тренутака на планинарињу за децу био је и силазак до Таткове земунице. Чика Војкан је испричао причу о партизанима који су се ту крили у току другог светског рата од непријатеља .

Сунце је све планинаре наградило и пратило их је до заврсетка акције. Пуно нових знања и искустава, лепих утисака и задовољних децијих осмеха је укратко закључак ове акције.

Коментара: 0


#   Ниш   планинари  ученици  Ратко Вукићевић ОШ   Мали Јастребац  ПД Сува Планина  Татјана Љубомировић
@
[ Додај коментар ]