Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Мрља и скандал" због избора добитника најпрестижније нишке награде "11 јануар"

rssBookmark and Share

Ниш 10.01.2019. Здравко Стојнић, Јужна Србија Инфо

Нишка интелектуална, политичка и грађанска јавност, не престаје да коментарише избор добитника најпрестижније награде "11 јануар" Града Ниша, за изузетан допринос у "категоријама"...

"Мрља и скандал" због избора добитника најпрестижније нишке награде "11 јануар"

Највећа полемика око Националне службе за запошљавање, односно нишке филијале те републичке службе?

Добри познаваци друштвених и политичких прилика у највећем граду на Нишави, "шокирани су", благо речено, избором неких од добитника престижог признања, који би требало да носи истински дух Ниша и заслуга колектива и појединаца, али на локалном нивоу, што и јесте суштина ове награде.

Чиме је то нишка филијала, једне републичке установе, Националне службе за запошљавање, заслужила ово признање, када је рачуница врло једноствана. Сва средства кроз многобројне пројекте и оснаживања за запошљавање су на нивоу Републике, и где ју ту заслуга на локалном нивоу ове установе, питају нишки интелектуалци и коментаришу, да је оваква одлука равна скандалу?!

Да ли има интересне политике у свему овоме, или површности, какви су односи између Скупштине града Ниша и Градског већа, Кабинета градоначелника, да ли треба мењати састав Комисије и начин избора, питање је које оставља горак укус. 

Подсетимо.

Комисија за награде Града Ниша, коју чине председник Скупштине Града Раде Рајковић, градоначелник Дарко Булатовић, као и представници Универзитета, Војске и Цркве, донела је на седници 28. децембра 2018. године, "једногласну одлуку", да добитници овогодишње Награде „11. јануар“ буду три колектива и два појединца.

Међу награђеним колективима, најпрестижније признање Града добили су: Академски фолклорни ансамбл ОРО – Студентски културни центар, основна школа „Радоје Домановић“, као и Националне службе за запошљавање – Филијала Ниш.

Од појединаца, награду су добили: професор др Радослав Бубањ и Селомир Марковић, домаћин споменика на Чегру.

Ове године укупно је било 26 предложених кандидата, од тога 10 колектива и 16 појединаца.

Сутра, 11. јануара у 12. сати, је Свечана седница Скупштине града Ниша и додела најпрестижнијег признања "11 јануар", на коју ће многе ВИП особе доћи  по ПС систему, али и отићи са "чаршијском причом" и "горким битером у устима".

 

 

Коментара: 0


#   Ниш   Дарко Булатовић   НСЗ (тржиште рада)   седница   Скупштина града Ниша   Студентски културни центар   Раде Рајковић   Награда 11. јануар   Радослав Бубањ   Комисија за награде
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима