Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Симфонијски оркестар Ниша добија нову опрему и припрема спектакуларне наступе

rssBookmark and Share

Ниш 22.05.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Узбудљиве вести стижу из нишког музичког света, јер Симфонијски оркестар Ниша улази у нову еру са свежом опремом и спектакуларним програмом догађаја.

Фото: Јужна Србија Инфо архива
Фото: Јужна Србија Инфо архива

По први пут у историји оркестра, музичари су добили нове инструменте, захваљујући одобрењу од стране Скупштине града Ниша и средствима од 15 милиона динара. Директорка Симфонијског оркестра Ниш, Татјана Величковић Минчић, истиче да је ова набавка донела комплетну опрему гудачких инструмената, уз додатак неопходних дувачких инструмената, што ће омогућити беспрекорне изведбе у будућности.

Међу бројним догађајима који обећавају незаборавне музичке тренутке, истиче се извођење опере "Кавалерија рустикана" Пјетра Масањија, заказана за 11. и 13. јуна у Народном позоришту Ниша. Ова опера ће бити део програма прославе градске славе, Светог цара Константина и царице Јелене.

Додатно, Симфонијски оркестар ће одржати мини концерт на археолошком налазишту "Медијана", под диригентском палицом Зорана Станисављевића, уз изузетне соло наступе Александре Ристић, Марка Милисављевића и Кристине Ђорђевић.

Светски дан музике, 21. јуна, обележиће спектакл на Летњој позорници, где ће Симфонијски оркестар заједно са београдским "Биг бендом" и џез музичарем Стјепком Гутом приредити незаборавно музичко искуство за све љубитеље уметности.

Ове најаве обећавају узбуђење и задовољство за љубитеље класичне и модерне музике широм Ниша и шире. Симфонијски оркестар Ниша стоји пред узлетом у нову еру музичке изврсности и културног богатства.


#   Ниш   Симфонијски оркестар
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима