Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Велики брат: Избачени сте, напустите зграду СО Куршумлија!

rssBookmark and Share

Куршумлија 11.02.2011. Стефан Радовић

Министар економије и регионалног развоја у Влади Републике Србије Млађан Динкић изјавио је да двовлашће у Куршумлији мора хитно да се реши и да морају да се поштују одлуке Владе и Министарства за државну управу и локалну самоуправу.Динкић је упозорио да због политичке ситуације у Куршумлији размишља да "дигне руке од Куршумлије".

Сви на окупу...
Сви на окупу...


Истовремено је реаговала и министарка за Национални инвестициони план (НИП) Верица Калановић казвши је да је легална власт услов за инвестирање у Куршумлију.

-Безвлашће подсећа на ситуацију која је сада на северу Африке, Тунису и Алжиру. Због политичких превирања Италијани размишљају да напусте Тунис. Како неко може да ради било шта ако постоји безвлашће. Ситуација у Куршумлији мора хитно да се реши - казао је Динкић.

Он је подсетио да је у "Копаоник" уложено преко 10 милиона евра и најавио да планира да 8. марта отвори фабрику у којој ће бити запослено око 500 радника.

-Без озбиљне локалне власти инвеститори неће доћи, па чак и ми као држава када инвестирамо морамо да имамо озбиљног партнера - казао је Динкић.

Смењено руководство општине Куршумлија ДСС, НС, СРС, СНС и ГГ Покрет за Куршумлију блокирали су зграду Скупштине општине Куршумлија где већ 11 дана наводно штрајкују глађу,они одбијају да изађу из општине и пусте Весну Јаковљевић (ДС) да преузме дужност председника општине.

Представници руководства из коалиције ДС, Г17 плус и СПС о дешавањима у згради општине обавестили су полицију, али им је речено да ће пријава бити прослеђена надлежном тужилаштву.

Како информативна редакција нашег портала сазнаје од понедељка у Куршумлији неће радити ниједна школа јер им општина због штрајка није уплатила новац за грејање,па су како каже наш извор школе при крају са грејањем због чега ће од понедељка у потпуности обуставити наставу.

Смењени челници Куршумлије Горан Бојовић из НС и Зоран Лакић из СРС оптужили су и новинаре да шире медијски мрак.

За то време одборник Ђура Цахун који наводно са осталима штрајкује глађу у згради СО Куршумлија већину свог времена проводи на друштвеној мрежи Фацебоок у шта се новинар нашег портала и лично уверио.

И док Зорана Лакића из СРС ситација у Куршумлији како каже подсећа на Ријалити Шоу ''Фарма''  који је на локалној телевизији препричавао тврдећи да га нијеглед грађани Куршумлије са којима смо причали кажу да цела ситација не одљиво подсећа на Серију ''Бела Лађа'', они кажу да су поносни што имају свог Шојића али напомињу да ситуација у Куршумлији НИЈЕ ЗА СМЕХ.

 


#   Куршумлија   Верица Калановић   8. март
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима