Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Veliki brat: Izbačeni ste, napustite zgradu SO Kuršumlija!

rssBookmark and Share

Kuršumlija 11.02.2011. Stefan Radović

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da dvovlašće u Kuršumliji mora hitno da se reši i da moraju da se poštuju odluke Vlade i Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.Dinkić je upozorio da zbog političke situacije u Kuršumliji razmišlja da "digne ruke od Kuršumlije".

Svi na okupu...
Svi na okupu...


Istovremeno je reagovala i ministarka za Nacionalni investicioni plan (NIP) Verica Kalanović kazvši je da je legalna vlast uslov za investiranje u Kuršumliju.

-Bezvlašće podseća na situaciju koja je sada na severu Afrike, Tunisu i Alžiru. Zbog političkih previranja Italijani razmišljaju da napuste Tunis. Kako neko može da radi bilo šta ako postoji bezvlašće. Situacija u Kuršumliji mora hitno da se reši - kazao je Dinkić.

On je podsetio da je u "Kopaonik" uloženo preko 10 miliona evra i najavio da planira da 8. marta otvori fabriku u kojoj će biti zaposleno oko 500 radnika.

-Bez ozbiljne lokalne vlasti investitori neće doći, pa čak i mi kao država kada investiramo moramo da imamo ozbiljnog partnera - kazao je Dinkić.

Smenjeno rukovodstvo opštine Kuršumlija DSS, NS, SRS, SNS i GG Pokret za Kuršumliju blokirali su zgradu Skupštine opštine Kuršumlija gde već 11 dana navodno štrajkuju glađu,oni odbijaju da izađu iz opštine i puste Vesnu Jakovljević (DS) da preuzme dužnost predsednika opštine.

Predstavnici rukovodstva iz koalicije DS, G17 plus i SPS o dešavanjima u zgradi opštine obavestili su policiju, ali im je rečeno da će prijava biti prosleđena nadležnom tužilaštvu.

Kako informativna redakcija našeg portala saznaje od ponedeljka u Kuršumliji neće raditi nijedna škola jer im opština zbog štrajka nije uplatila novac za grejanje,pa su kako kaže naš izvor škole pri kraju sa grejanjem zbog čega će od ponedeljka u potpunosti obustaviti nastavu.

Smenjeni čelnici Kuršumlije Goran Bojović iz NS i Zoran Lakić iz SRS optužili su i novinare da šire medijski mrak.

Za to vreme odbornik Đura Cahun koji navodno sa ostalima štrajkuje glađu u zgradi SO Kuršumlija većinu svog vremena provodi na društvenoj mreži Facebook u šta se novinar našeg portala i lično uverio.

I dok Zorana Lakića iz SRS sitacija u Kuršumliji kako kaže podseća na Rijaliti Šou ''Farma''  koji je na lokalnoj televiziji prepričavao tvrdeći da ga nijegled građani Kuršumlije sa kojima smo pričali kažu da cela sitacija ne odljivo podseća na Seriju ''Bela Lađa'', oni kažu da su ponosni što imaju svog Šojića ali napominju da situacija u Kuršumliji NIJE ZA SMEH.

 


#   Kuršumlija   Verica Kalanović   8. mart
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima