Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Култура


<<<8384858687>>>Укупно: 1670  |  Приказано: 841 - 850

Одлично прво место за „Медијана Нифест“!

Јужна Србија Инфо 12.05.2017.
Прво место за „Медијана Нифест“!

Врло смо захвални Градској општини Медијана на подршци коју нам је пружила , јер је она немерљива. Вoлимо ми и друге градове, али се овде осећамо не као гости, већ као домаћини, и то се не може упоредити ни са чим – рекли су између осталог учесници Четвртог Међународног фестивала стрипа „Медијана Нифеста 2017“, а за које је у овој општини приређен пријем.

опширније

Коментара: 1

Народни музеј у Лесковцу обележио 69 година рада и постојања

Јужна Србија Инфо 12.05.2017.
Дан Народног музеја у Лесковцу

Дан лесковачког музеја обележен је свечаном седницом Управног обора, у присуству бројних званица, међу којима: Сања Грујичић Цупаћ, саветник музејске делатности у Министартсву културе и информисања, градоначелник Лесковца Горан Цветановић, епископ врањски Пахомије, историричари др Иван Бецић и др Дејан Антић, лесковачки књижевник Саша Стојановић.

опширније

Коментара: 0

Прокупачка публика уживала на Фестивалу кратког филма

Јужна Србија Инфо 10.05.2017.
Прокупачка публика уживала у филмовима

По завршетку још једног Прокупачког фестивала кратког филма, ове године шестог, уследила је додела награда ауторима најбољих филмова. Без обзира на то што је жири морао прогласити најбоље, у једном се ипак сви слажу, прокупачка публика је имала прилику да види најбоља филмска остварења.

опширније

Коментара: 0

Даница Мринковић: "Судија у рату и миру – сведочим“

Јужна Србија Инфо 10.05.2017.
Сведочења из суднице у Приштини

Роман „Судија у рату и миру – сведочим“ представља сведочење судије Данице Маринковић о стању на Косову и Метохији, док је радила као судија Окружног суда у Приштини, у најтежим могућим ситуацијама, које су усмеравале токове мира и рата на Косову и Метохији.

опширније

Коментара: 0

Вече посвећено Бори Станковићу на Филозофском факултету

Јужна Србија Инфо 09.05.2017.
Вече посвећено Бори Станковићу

Филозофски факултет у Нишу и Педагошки факултет из Врања организују вече посвећено једном од најдаровитијих српских писаца, Бори Станковићу, поводом 90. годишњице од његове смрти.

опширније

Коментара: 0

Министарство одобрило средства за уређење Архива у Прокупљу

Јужна Србија Инфо 05.05.2017.
Одобрана средства за Архив

Министарство културе и информисања Републике Србије одобрило је средства Историјском архиву Топлице, у износу од милион и осамдесет хиљада динара, за реализацију приоритетних пројеката.

опширније

Коментара: 0

Шести Прокупачки фестивал кратког филма

Јужна Србија Инфо 04.05.2017.
Прокупачки фестивал кратког филма

Шести Прокупачки фестивал кратког филма почиње сутра у Дому културе у 19 часова и 30 минута и трајаће до 7. маја, када се завршава уручењем награда најбољим филмовима. Према речима директора овог фестивала Жикице Јовановића ова манифестација је за кратко време постала једна од водећих културних манифестација у овом делу Србије.

опширније

Коментара: 0

Песник Марјан Чакаревић добитник награде "Бранко Миљковић"

Јужна Србија Инфо 27.04.2017.
Марјан Чакаревић добитник награде

Жири за доделу награде „Бранко Миљковић“ у саставу Др Драгана В. Тодоресков, председник и Јелена Младеновић и Томислав Маринковић, чланови, на завршној седници одржаној 24.04.2017. године већином гласова је донео одлуку да се Марјану Чакаревићу додели награда „Бранко Миљковић“ за књигу песама „Ткива“ у издању Народне библиотеке „Стефан Првовенчани“ из Краљева.

опширније

Коментара: 0

Врање: “Музеји Србије, десет дана од десет до десет"

Јужна Србија Инфо 27.04.2017.
Десет дана бесплатно

Народни музеј у Врању поново је део велике националне манифестације “Музеји Србије, десет дана од десет до десет”, после прошлогодишње паузе.

опширније

Коментара: 0

Хор "Бранко" на фестивалу у Сремској Митровици

Јужна Србија Инфо 26.04.2017.

Протеклог викенда, у недељу, 23.04.2017. године одржан је Први Фестивал духовне музике у Сремској Митровици. Фестивал је окупио двадесет хорова из Србије и Републике Српске.

опширније

Коментара: 0

<<<8384858687>>>Укупно: 1670  |  Приказано: 841 - 850


Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима