Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почиње "Piano summer" у Врању

rssBookmark and Share

Врање 01.08.2018. Јужна Србија Инфо

Зорица Јовић градска већница и Зоран Имшировић уметнички директор фестивала ,,Пиано суммер“ одржали су конференцију за новинаре на којој су представили програм ове културне манифестације

Почиње "Piano summer" у Врању

"У оквиру културног лета Врање ће од 1. до 6. августа, по четврти пут,  бити домаћин фестивала "Пиано самер".  Велико нам  је задовољство што ћемо бити у прилици да угостимо врхунске уметнике, а нашим суграђанима, љубитељима овог музичког жанра, пружимо прилику да уживају у богатом културном програму. Стало нам је да овај фестивал  постане традиционалан, јер даје велики допринос културном животу Врања, али и целог Пчињског округа“, рекла је Јовићева.

Након тога присутнима се обратио Зоран Имшировић, уметнички директор фестивала истакавши велико задовољство због боравка у Врању.

"Врање је мали град, али град великог срца. Ова аутентична, искрена и гостољубива атмосфера  одушевила је све наше госте и зато радо долазе да наступају овде. Ове године обележавамо  веома значајан датум, 100 година од смрти  великог француских уметника Клода Дебисија, једног од напознатијих представника импресионизма. Овогодишњи фестивал ће бити посвећен њему, на шта сам веома поносан. У оквиру фестивала поред концерата, биће одржан и симпозијум посвећен стваралаштву овог композитора“, додао је Имшировић. 

"Пиано самер“ фестивал  биће отворен 1. августа концертом на клавиру Зорана Имшировића. Наредног дана предвиђен је наступ пијанисткиње Мицхаее Леслие, а 3. августа концерт на клавиру велике пијанисткиње Мику Нисхимото. У суботу 4. августа наступиће  српска пијанисткиња Рита Кинка, а у недељу Сања Стијачић и Весна Дамљановић које ће извести концерт на флаути и клавиру. Фестивал се завршава у понедељак 6. августа мешовитим концертом  Марије Динов, Јасмине Раковић и Милице Марковић. Сви концерти почињу у 20 сати, а улаз је бесплатан. Покровитељ манифестације је град Врање.


#   Врање   Град Врање   Piano Summer   симпозијум   Културно лето Врање
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима