Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Počinje "Piano summer" u Vranju

rssBookmark and Share

Vranje 01.08.2018. Južna Srbija Info

Zorica Jović gradska većnica i Zoran Imširović umetnički direktor festivala ,,Piano summer“ održali su konferenciju za novinare na kojoj su predstavili program ove kulturne manifestacije

Počinje "Piano summer" u Vranju

"U okviru kulturnog leta Vranje će od 1. do 6. avgusta, po četvrti put,  biti domaćin festivala "Piano samer".  Veliko nam  je zadovoljstvo što ćemo biti u prilici da ugostimo vrhunske umetnike, a našim sugrađanima, ljubiteljima ovog muzičkog žanra, pružimo priliku da uživaju u bogatom kulturnom programu. Stalo nam je da ovaj festival  postane tradicionalan, jer daje veliki doprinos kulturnom životu Vranja, ali i celog Pčinjskog okruga“, rekla je Jovićeva.

Nakon toga prisutnima se obratio Zoran Imširović, umetnički direktor festivala istakavši veliko zadovoljstvo zbog boravka u Vranju.

"Vranje je mali grad, ali grad velikog srca. Ova autentična, iskrena i gostoljubiva atmosfera  oduševila je sve naše goste i zato rado dolaze da nastupaju ovde. Ove godine obeležavamo  veoma značajan datum, 100 godina od smrti  velikog francuskih umetnika Kloda Debisija, jednog od napoznatijih predstavnika impresionizma. Ovogodišnji festival će biti posvećen njemu, na šta sam veoma ponosan. U okviru festivala pored koncerata, biće održan i simpozijum posvećen stvaralaštvu ovog kompozitora“, dodao je Imširović. 

"Piano samer“ festival  biće otvoren 1. avgusta koncertom na klaviru Zorana Imširovića. Narednog dana predviđen je nastup pijanistkinje Michaee Leslie, a 3. avgusta koncert na klaviru velike pijanistkinje Miku Nishimoto. U subotu 4. avgusta nastupiće  srpska pijanistkinja Rita Kinka, a u nedelju Sanja Stijačić i Vesna Damljanović koje će izvesti koncert na flauti i klaviru. Festival se završava u ponedeljak 6. avgusta mešovitim koncertom  Marije Dinov, Jasmine Raković i Milice Marković. Svi koncerti počinju u 20 sati, a ulaz je besplatan. Pokrovitelj manifestacije je grad Vranje.


#   Vranje   Grad Vranje   Piano Summer   simpozijum   Kulturno leto Vranje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima