Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Ана Карењина" у режији Ирфана Менсура премијерно у нишком Народном позоришту - насловна улога Драгана Мићаловић

rssBookmark and Share

Ниш 21.01.2021. Јужна Србија Инфо

Након 80 година од извођења, затим одлагања проба и рада у отежаним околностима, изазваним епидемијом, нишка публика ће имати прилику да присуствује премијерном извођењу „Ане Карењине“, по тексту Лава Н. Толстоја, у режији Ирфана Менсура. у петак 22. и суботу 23. јануара. 2021. године са почетком у 18 сати.

"Ана Карењина" у режији Ирфана Менсура премијерно у нишком Народном позоришту - насловна улога Драгана Мићаловић

Поред Менсура, који поред режије, потписује и драматургију и сценографију, ауторску екипу чине композитор, Александар Сања Илић, костимографкиња, Биљана Крстић, коерографкиња, Даница Ничић, лекторка, Наташа Илић, асистенткиња сценографа и костимографкиње је Катарина Филиповић, а организаторка Ивана Стојановић.

У улози славне Ане Карењине, публика ће имати прилику да види две глумице и то Драгану Мићаловић, к.г. у премијерном извођењу 22.01. и првој репризи представе 24.01., док ће чланицу нишког ансамбла Катарину Арсић, гледати премијерно 23.01. и у другој репризи представе, 25.01. 2021.

У представи играју:

Ана Карењина – Драгана Мићаловић, к.г. / Катарина Арсић
Карењин – Дејан Цицмиловић
Вронски – Милош Цветковић
Љевин – Стефан Младеновић
Кити – Нађа Недовић Текиндер
Доли – Братислава Милић, к.г./ Катарина Митић Павловић
Стива – Данило Петровић
Серјожа (дете) – Вук Маринковић, к.г.

Улазнице за представу, по цени од 600 динара, могу се купити на благајни позоришта, сваког радног дана,  од 10 до 20 сати.


#   Ниш   представа   Народно позориште   Ана Карењина   Ирфан Менсур   Слобода Мићаловић   Драгана Мићаловић   Лав Толстој
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима