Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Андрија Јашаревић најбољи на такмичењу музичких талената

rssBookmark and Share

Алексинац 02.12.2015. Алексиначке вести

Андрија Јашаревић, ученик 2. разреда ОМШ "Владимир Ђорђевић" из Алексинца, освојио је Прву награду на Фестивалу музичких талената Србије у Сремским Карловцима.

Андрија Јашаревић и професор Драган Живковић
Андрија Јашаревић и професор Драган Живковић

Ово је четврто такмичење на коме је Андрија учествовао. Био је лауреат на републичком такмичењу одржаном у Београду.

Освојио је Прву награду на такмичењу дрвених дувача у Пожаревцу и Прву награду на Фестивалу музичких школа, са 100 поена у Неготину.

Као првонаграђени у Карловцима, добио је ваучер да у 2016. години учествује на фестивалу словенске музике, у Београду, а где се бирају учесници који ће претстављати Србију на завршном фестивалу. Прошле године тај фестивал је био у Москви, а одржава се и земљама источне Европе.

- Ово је велики резултат који је Андрија остварио за ову средину, јер је једини из јужне Србије био учесник и представио је Алексинац, Музичку школу и мене као његовог професора на висок уметнички начин, истиче Андријин професор Драган Живковић и додаје:

- Интересантно је да је Андрија из Ромске заједнице, добро васпитано и културно дете, а о таленту нећу да причам, јер на сваком такмичењу освајач првих награда и сваки жири је после његових наступа био на ногама, аплаудирајуци уз коментаре "ово дете је невероватно".

Као лауреат на републичком такмицењу је добио кларинет од члана жирија Стефано Карсилија, вредан 3000 евра. До тада је свирао ка кинеском пластичном кларинету од 150 евра, који су му родитељи једва купили


#   Алексинац   награда   Владимир Ђорђевић   кларинет   Владимир Ђорђевић ОМШ   Драган Живковић   Андрија Јашаревић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима